Følg Cappelen Damm

Nobelprisvinner med ny roman

Pressemelding   •   jun 17, 2020 19:11 CEST

Kazuo Ishiguro lanserte nyheten om kommende roman ( © Foto: Joel Ryan / AP / NTB Scanpix)

Klara and the sun (Klara og Solen) er tittelen på stjerneforfatter Kazuo Ishiguro kommende roman — som blir hans første utgivelse siden han mottok Nobels Litteraturpris i 2017.

Boken lanseres i USA og England 2. mars 2021 og Cappelen Damm sikter på utgivelse i norsk språkdrakt samme dag. Bjørn Alex Herman er allerede godt i gang med med den norske oversettelsen.

Direktør i Cappelen Damm, Tine kjær, er selvsagt begeistret for nyheten.

– Hver nye Ishiguroutgivelse er en stor begivenhet, både for Cappelen Damm og den internasjonale bokverdenen, særlig siden dette er den første nye boka siden han fikk nobelprisen i 2017. Vi har vært så heldige å få være Ishiguros norske forlag siden 1985 og har gitt ut alt han har skrevet. Vi gleder oss stort til hans niende utgivelse på norsk. 

Bernhard Mohr, som er redaktør for den norske utgaven, er også svært begeistret og trekker spesielt frem Ishiguros evne til stadig fornying.

Klara og solen er en nydelig, overraskende og tankevekkende roman. Som mange ganger før når Ishiguro leverer en ny bok, blir man forbløffet over hvordan han fornyer seg som romanforfatter, samtidig som det er noe umiskjennelig ishigurosk over teksten. 

Kazuo Ishiguro er født i Japan i 1954 og kom til England fem år gammel. Han har skrevet seks romaner. Alle er utgitt på norsk. Romanen Resten av dagen ble hedret med Booker-prisen, og ble også en kritikerrost film med Emma Thompson og Anthony Hopkins i hovedrollene. Ishiguros forfatterskap har innbrakt ham en rekke høythengende priser og han er oversatt til et tjuetalls språk. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.