Gå videre til innhold
Norge etter 22. juli: Verdier, identiteter og et motstandsdyktig samfunn

Pressemelding -

Norge etter 22. juli: Verdier, identiteter og et motstandsdyktig samfunn

Det er snart syv år etter de dramatiske og brutale terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Hvordan har vi klart oss i tiden som er gått? Hvilke verdier har vært viktige? Har vi klart å ta vare på idealene om demokrati, åpenhet og humanitet? Og hvem er egentlig dette "vi" som vi snakker om?

– Med antologien Norge etter 22. juli: Forhandlinger om verdier, identiteter og et motstandsdyktig samfunn har vi ønsket å få noen av våre dyktigste forskere til å gjennomtenke disse spørsmålene med 22. juli som bakteppe, forteller redaktør Henrik Syse, forsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning).

– Jeg tror vi har klart å få frem noen viktige og spennende perspektiver på identitet, ytringer, motstandskraft og møtet med terrorisme i det moderne Norge. Det har dessuten vært et mål å få forskere til å formidle sin kunnskap på en måte som er tilgjengelig også utenfor forskningens egne kretser.

Open Access
Boken inneholder artikler av både norske og utenlandske forskere og forfattere, fra mange forskjellige fag. Den utgis som en Open Access-bok, fritt tilgjengelig på nettet. Den er en del av prosjektet NECORE (Negotiating Values: Collective Identities and Resilience after 22 July), finansiert av Norges Forskningsråd.

Les og last ned boken gratis på NOASP.no.

Kontaktinfo: 
Henrik Syse
Tlf. 930 62 567
henrik.syse@prio.no

Emner


Nordic Open Access Scholary Publishing (NOASP) tilbyr Open Access-publisering av vitenskapelige monografier, antologier og tidsskrifter.

For mer info, sjekk NOASP.no.

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.