Følg Cappelen Damm

Norge etter 22. juli: Verdier, identiteter og et motstandsdyktig samfunn

Pressemelding   •   jun 21, 2018 14:40 CEST

Det er snart syv år etter de dramatiske og brutale terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Hvordan har vi klart oss i tiden som er gått? Hvilke verdier har vært viktige? Har vi klart å ta vare på idealene om demokrati, åpenhet og humanitet? Og hvem er egentlig dette "vi" som vi snakker om?

– Med antologien Norge etter 22. juli: Forhandlinger om verdier, identiteter og et motstandsdyktig samfunn har vi ønsket å få noen av våre dyktigste forskere til å gjennomtenke disse spørsmålene med 22. juli som bakteppe, forteller redaktør Henrik Syse, forsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning).

– Jeg tror vi har klart å få frem noen viktige og spennende perspektiver på identitet, ytringer, motstandskraft og møtet med terrorisme i det moderne Norge. Det har dessuten vært et mål å få forskere til å formidle sin kunnskap på en måte som er tilgjengelig også utenfor forskningens egne kretser.

Open Access
Boken inneholder artikler av både norske og utenlandske forskere og forfattere, fra mange forskjellige fag. Den utgis som en Open Access-bok, fritt tilgjengelig på nettet. Den er en del av prosjektet NECORE (Negotiating Values: Collective Identities and Resilience after 22 July), finansiert av Norges Forskningsråd.

Les og last ned boken gratis på NOASP.no.

Kontaktinfo: 
Henrik Syse
Tlf. 930 62 567
henrik.syse@prio.no

Nordic Open Access Scholary Publishing (NOASP) tilbyr Open Access-publisering av vitenskapelige monografier, antologier og tidsskrifter.

For mer info, sjekk NOASP.no.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.