Gå videre til innhold
Med letthet og humor blander søstrene Østby forskning og eksepsjonelle, personlige historier og gir oss et lysende innblikk i ett av våre mest fascinerende fagområder: hukommelsen vår
Med letthet og humor blander søstrene Østby forskning og eksepsjonelle, personlige historier og gir oss et lysende innblikk i ett av våre mest fascinerende fagområder: hukommelsen vår

Pressemelding -

Norsk bok om hukommelse inntar verdensmarkedet

I dokumentarboken Å dykke etter sjøhester tar nevropsykolog Ylva Østby og hennes søster, journalist og forfatter Hilde Østby, leserne med på en forrykende rundreise i hukommelsen.
Nå har verden fått øynene opp for den unike, norske boken.

Rettighetene til boken er solgt til 13 språkområder, og foruten World English Rights som er solgt til det prestisjetunge forlaget Greystone Books, ser vi land som Aserbajdsjan, Frankrike, Nederland, Polen, Spania, Korea, Tyrkia og Tyskland på listen.

-Å dykke etter sjøhester byr på underholdene og lærerik forsknings- og vitenskapsformidling og setter temaet «hukommelse» inn i en større kontekst. Boken går rett inn i en internasjonal trend der populærvitenskapelige bøker står sterkt, forteller leder av Cappelen Damm Agency Ingvild Haugland.

Lanserer bok i Canada og USA
I oktober drar Østby-søstrene på en intens og omfattende turne i Canada og USA hvor de skal lansere 
boken som på det engelskspråklige markedet har fått tittelen Adventures in Memory. The Science and Secrets of Remembering and Forgetting


Hukommelsen en upålitelig venn
Forfatterne viser oss hvordan hjernen på nesten magisk vis henter fram informasjon og gjenskaper øyeblikk for oss, og hvordan minner danner et nødvendig grunnlag for vår evne til å forestille oss framtiden. Men like mye handler boken om at hukommelsen er en svært upålitelig venn som følger noen helt egne regler, og at noen minner er aller best glemt.

Boken tar blant annet for seg falske minner, glemsel, hukommelsesteknikker og minnehoper, og de to forfatterne snakker med en mann som har mistet all hukommelse, en Utøya-overlevende, ti dykkere, fire stormestre i sjakk, en kriminaletterforsker, en operasanger, en hukommelsesmester, en quizdronning, forfatter Linn Ullmann og flere.

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.