Følg Cappelen Damm

Norsk bok om hukommelse slås stort opp i The Times og The Guardian

Pressemelding   •   nov 21, 2018 09:15 CET

Det er stor internasjonal interesse rundt norske Hilde og Ylva Østby som har skrevet bok om hukommelsen vår. Denne uken er de intervjuet av aviser som The Times, The Observer, The Guardian og The Mail.

I dokumentarboken "Å dykke etter sjøhester" tar nevropsykolog Ylva Østby og hennes søster, journalist og forfatter Hilde Østby, leserne med på en forrykende rundreise i hukommelsen. Nå har verden fått øynene opp for den unike, norske boken som på engelsk har fått tittelen Adventures in Memory. The Science and Secrets of Remembering and Forgetting. Denne uken har søstrene coveroppslag og store intervju i anerkjente aviser som The Times, The Observer, The Guardian og The Mail. Den internasjonale interessen er i ferd med å ta av. 

Du kan lese noen av oppslagene her:
https://www.thetimes.co.uk/edition/weekend/forgotten-your-keys-again-its-not-as-bad-as-you-think-it-could-be-good-for-your-brain-q7bh5gd5m?fbclid=IwAR0J-mRTwoATqRSqteVB6IAIOVzKKaKTiE8jfKpRX0e4RtZ49I7f_iVsU0s

https://www.theguardian.com/science/2018/nov/18/philisophically-speak-we-can-never-fully-trust-our-memory-ylva-hilde-ostby-adventure-in-memory?fbclid=IwAR2h5BVmF6GMLEXXLO5sqkuTwzn5D92ZXya0HHozC9ZtaBBgw7XoOPxtPRg

Solgt til hele 14 språkområder
Rettighetene til boken er foreløpig solgt til 14 språkområder, og foruten World English Rights som er solgt til det prestisjetunge forlaget Greystone Books, ser vi land som Aserbajdsjan, Frankrike, Nederland, Polen, Spania, Korea, Tyrkia og Tyskland på listen.

-Å dykke etter sjøhester forteller deg alt du trenger å vite om hukommelsen. Boken byr på underholdene og lærerik forsknings- og vitenskapsformidling og setter temaet «hukommelse» inn i en større kontekst. Boken går rett inn i en internasjonal trend der populærvitenskapelige bøker står sterkt, forteller leder av Cappelen Damm Agency Ingvild Haugland.

Hukommelsen en upålitelig venn
Forfatterne viser oss hvordan hjernen på nesten magisk vis henter fram informasjon og gjenskaper øyeblikk for oss, og hvordan minner danner et nødvendig grunnlag for vår evne til å forestille oss framtiden. Men like mye handler boken om at hukommelsen er en svært upålitelig venn som følger noen helt egne regler, og at noen minner er aller best glemt.

Boken tar blant annet for seg falske minner, glemsel, hukommelsesteknikker og minnehoper, og de to forfatterne snakker med en mann som har mistet all hukommelse, en Utøya-overlevende, ti dykkere, fire stormestre i sjakk, en kriminaletterforsker, en operasanger, en hukommelsesmester, en quizdronning, forfatter Linn Ullmann og flere.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.