Følg Cappelen Damm

Norsk sci fi-diktsamling utgis i Tyskland

Pressemelding   •   jan 19, 2018 13:14 CET

Terje Dragseth (Foto: © Cappelen Damm / Blunderbuss / Anna-Julia Granberg)

Rettighetene til Terje Dragseths kritikerroste og mye omtalte diktsamling Bella Blu - Håndbok for verdensrommet er solgt til det tyske forlaget Bruterich Press. Boken er noe så sjeldent som en sci fi-diktsamling.

Bella Blu - Håndbok for verdensrommet undersøker Terje Dragseth et lyrisk språk som tar inn over seg naturvitenskapens kunnskap om verden. Den fikk stor oppmerksomhet da den utkom her hjemme i 2012 og ble blant annet hedret med Triztan Vindtorn poesipris.

En rekke norske kritikere kåret den til en av 2012s beste utgivelser og roste Dragseth for sin unike poetiske kreativitet og evne til å sprenge grenser. 

Bella Blu har også blitt fremført i konsertformat med Dragseths eget band I Sing My Body Electric i Kilden konserthus i Kristiansand og under litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger .

Den norske poeten og dramatikeren Tone Avenstroup og den tyske poeten Bert Papenfuss skal stå for gjendiktningen.

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.