Følg Cappelen Damm

​Norsk superheltskaper skrev bok med moren i Eritrea: - Mamma er min helt!

Pressemelding   •   jun 11, 2020 11:02 CEST

Den norsk-eritreiske tegneserieskaperen Josef Yohannes sammen med moren, Melite Yohannes, som er hans store forbilde og helt. Foto: Ingunn Larsen

Josef Yohannes er aktuell med sin nye superhelt tegneseriebok, «Jeg er The Urban Legend», som lanseres denne uken. Boken er en hyllest til hans største inspirator; hans egen mor.

Osloforfatteren reiste sammen med moren til hennes hjemland, Eritrea i 2014. Der gjorde de research til superheltens opprinnelseshistorie, som er grunnlaget for denne boken. Den er basert på sanne historier om familien og dramatiske hendelser i landet som var i krig nesten 30 år. – Reisen var en mektig spirituell opplevelse, sier Josef Yohannes. Han takker moren for rundreisen i Eritrea og for at hun fortalte de gripende historiene som la grunnlaget til den nye boken om den svarte superhelten.

Moren er skildret i boken
- Jeg har alltid følt at jeg har skyldt moren min veldig mye. Hun har gitt meg verdier, styrke og motivasjon gjennom hele livet. Den nye boken er en hyllest til henne, for alt hun står for og har ofret for at familien skal ha det bra. Hjembyen til superhelten The Urban Legend er faktisk hjembyen til mamma, stedet hun bodde i til hun reiste fra Eritrea i 1974. Moren til The Urban Legend er med i denne boken, og karakteren er basert på min egen mor. Hun er en ekte superhelt!» (Josef Yohannes).

Sesong 3
I den tredje boken i serien får leserne innblikk i superhelten Malcolms liv som ungdom i Eritrea. Boken gir et dypere innblikk i superheltens karakter og gir en sannferdig fortelling om hans familie. Den forteller også om det krigsherjede Eritrea. Forfatteren har blant annet skildret det dramatiske dødsfallet til farfaren, som ble skutt og drept under en kirkemassakre.

-Denne boken er på mange måter en personlig reise. Å jobbe sammen med mamma lærte meg at vi alle har muligheten til å skape og forandre ting, men at enhver forandring alltid starter med en selv, sier Josef Yohannes.

Stolt av sønnen som inspirer tusenvis av ungdom
Moren til Josef, Melite Yohannes, dro fra det krigsherjede hjemlandet til Europa for å finne et tryggere liv for familien. – Vi skapte et lykkelig hjem i Norge, et land som har gitt oss mye. Å se at min sønns arbeid inspirerer tusenvis av unge mennesker som trenger et sterkt forbilde, gjør meg stolt, sier moren. Den sterke kvinnen er politisk aktiv og er leder av eritreisk kvinneforeningen i Norge.

Fakta: 

  • -Josef Yohannes er født i København i 1980 og flyttet til Oslo da han var ni år.
  • Yohannes har skapt den første globale, svarte superhelten som inspirerer barn og unge over hele verden
  • Boken «I am Urban Legend» er Josef Yohannes` tredje tegneseriebok om superhelten -The Urban Legend.
  • -Den hverdagslige superhelten sloss for de svake og holder verden trygg uten superkrefter.
  • -The Urban Legend er skolepensum i Norge.
  • -The Urban Legend er tilgjengelig på 9 språk
  • -Josef Yohannes er ambassadør for "The Nelson Mandela Foundation"
  • -Web: www.theurbanlegend.no
  • Kontaktinfo Josef Yohannes: Mobil: 450 83 751 / E-post: josef@theurbanlegend.no
  • Kontaktinfo i forlaget, Anne Østgaard: Mobil: 971 64 649 / E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.