Gå videre til innhold
Lars Saabye Christensen (Foto: Cappelen Damm Agency)
Lars Saabye Christensen (Foto: Cappelen Damm Agency)

Pressemelding -

Nytt internasjonalt gjennombrudd for Lars Saabye Christensen?

Det britiske prestisjeforlaget MacLehose Press har sikret seg de engelskspråklige rettighetene til Lars Saabye Christensens suksessroman Byens spor. Avtalen signaliserer et nytt internasjonalt gjennombrudd for forfatteren. Boken er fra før av solgt til Danmark, Tyskland, Polen og Tsjekkia. 

MacLehose Press ble grunnlagt i 2008, og har i løpet av sin korte levetid gjort seg bemerket på det internasjonale markedet med en imponerende rekke utgivelser av forfattere som Umberto Eco, Marguerite Duras, Stieg Larsson, Per Olov Enquist, Pierre Lemaitre, Sara Stridsberg, Vasily Grossman, Georges Perec, Mario Puzo, og vår egen Roy Jacobsen.

Byens spor fikk svært god mottakelse av norske anmeldere da den utkom i oktober, og har siden ligget godt plassert på bestselgerlistene. Den er nå trykket i 53000 eksemplarer, ble nominert til årets Bokhandlerpris, og er en av de nominerte til P2-lytterenes romanpris som deles ut på nyåret

Byens spor er starten på en planlagt trilogi, hvor neste bind forventes å utkomme i løpet av 2018.

Lars Saabye Christensens bøker er oversatt til nærmere 40 språk. Romanen Halvbroren (2001) er den av hans utgivelser som hittil har hatt størst internasjonal suksess.

Den kritikerroste romanen Byens spor ble en av de store julegavefavorittene fra bokåret 2017.       (Omslagsdesign: Stian Hole)

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.