Gå videre til innhold
Nytt Vagant. Hovedtema: Resorten som fenomen i fortid og nåtid

Pressemelding -

Nytt Vagant. Hovedtema: Resorten som fenomen i fortid og nåtid

Vagant er Cappelen Damms tidsskrift for litteratur, kunst, film, ideer og samtidsdebatt. I november ble tidsskriftet tildelt Språkprisen 2014 av Norsk Språkråd, «for fremragende bruk av norsk språk i sakprosa». «Vinneren tar for gitt at leserne har like stor kjærlighet og interesse for verden, livet og språket som avsenderen selv,» skrev juryen.

Siden 2007 har Audun Lindholm (f. 1980) vært ansvarlig redaktør. Vagants hovedkvarter ligger i Berlin. Redaksjonen er bosatt over hele Skandinavia, og består av unge kritikere og forfattere – eksempelvis er årets mest omtalte diktdebutant, Anne Helene Guddal, mangeårig medredaktør.

I årets fjerde og siste nummer kan man følge Øystein Vidnes' jakt på Norges beste film gjennom tidene, lese om Henning Hagerups møter med poeten Sigmund Mjelve og fordype seg i Eivind Evjemos forfatterskap sammen med Arne Borge. Ikke minst kan man ta del i redaksjonens undersøkelse av resorten som fenomen i fortid og nåtid. Nummerets temaavdeling tar for seg disse lommene menneskene skaper i livene sine – enten det dreier seg om glamorøse feriefabrikker eller Den Norske Turistforenings tilrettelegging for noen få dager med et enklere liv.

Resort-temaet avrunder et mangslungent Vagant-år. Året startet med en befaring av den historiske romanens renessanse og fortsatte med en kritisk granskning av filmoffentligheten i Norden, før redaksjonen tok de helt store perspektiver i øyesyn, i en temaavdeling som tok for seg geologenes tese om en ny tidsalder, antropocen, der mennesket er blitt en selvstendig geologisk kraft.

Vagant tilfører samtidslitteraturen og medielandskapet nye ideer, nye innfallsvinkler og ikke minst nye navn. Vil man vite hvilke debatter og skribenter som komme til å være retningsutpekende for den skandinaviske litteraturen de neste årene, er Vagant tidsskriftet å lese.

4/2014 er i salg fra og med 18.12.2014. Ansvarlig redaktør Audun Lindholm kan kontaktes på 97662032 og audun.lindholm@cappelendamm.no.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.