Følg Cappelen Damm

Øyvind Torseters nye tegneseriebok Mulysses solgt til Frankrike og USA

Pressemelding   •   des 07, 2017 13:35 CET

Mulysses henter inspirasjon fra den klassiske fortellingen Odyssen, og er en antiheltfortelling om et mer eller mindre ufrivillig tokt på jakt etter øyet til et sjøuhyre.

Den prisbelønte og kritikerroste illustratøren og forfatteren Øyvind Torseters nye bildebok, Mulysses, ble nylig solgt til Frankrike. Nå er boken også solgt til USA. Det er det amerikanske forlaget Enchanted Lion Books som har sikret seg rettighetene til hele det engelskspråklige markedet. De har også utgitt Torseters forrige bok, Mulegutten, og uttrykker sin begeistring for hans bøker slik: 

"We love Øyvind's work so much and next year is the year we are hoping to bring him to the US. Mulysses is INCREDIBLE. A true masterwork."

En sjangerlek med maritim litteratur
Mulysses er en sjangerlek med maritim litteratur. Den går hånd i hånd med den gode heltefortelling, eller snarere antiheltefortelling, med sterk appell til unge lesere, men også til voksne. Boken har de samme episke kvaliteter som Torseters forrige bok, Mulegutten, som kretser rundt folkeeventyret. Mulysses kommenterer derimot det storslagne eventyret til sjøs. Mulegutten er også hovedperson denne gang. Det går med ham som med mange unge sjøfarende; armod tvinger ham på en farlig tokt med en eksentrisk eventyrer på jakt etter øyet til et sjøuhyre…

Tegneserieinspirert
Mulysses er en jeg-fortelling med snakkebobler i kombinasjon med korte tekster. Vi får et innblikk i protagonistens indre liv; de følelsesmessige stormkastene han gjennomgår som førstereisgutt – langt hjemmefra, under en lunefull kaptein og med sterke følelser for blindpassasjeren som etterhvert dukker opp.

Fikk terningkast 6
Mulysses fikk terningkast 6 av Hamar Arbeiderblads Geir Vestad da den ble lansert i november. I sin anmeldelse av boken skriver Vestad blant annet: "... ikke bare et eventyr (...) litt av en drøm også. Den er bare herlig."

Øyvind Torseter
Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, som Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014, som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås, Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.

Kontaktperson i forlaget, Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no /mobil: 971 64 649.


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.