Gå videre til innhold
Mulysses henter inspirasjon fra den klassiske fortellingen Odyssen, og er en antiheltfortelling om et mer eller mindre  ufrivillig tokt på jakt etter øyet til et sjøuhyre.
Mulysses henter inspirasjon fra den klassiske fortellingen Odyssen, og er en antiheltfortelling om et mer eller mindre ufrivillig tokt på jakt etter øyet til et sjøuhyre.

Pressemelding -

Øyvind Torseters nye tegneseriebok Mulysses solgt til Frankrike og USA

Den prisbelønte og kritikerroste illustratøren og forfatteren Øyvind Torseters nye bildebok, Mulysses, ble nylig solgt til Frankrike. Nå er boken også solgt til USA. Det er det amerikanske forlaget Enchanted Lion Books som har sikret seg rettighetene til hele det engelskspråklige markedet. De har også utgitt Torseters forrige bok, Mulegutten, og uttrykker sin begeistring for hans bøker slik: 

"We love Øyvind's work so much and next year is the year we are hoping to bring him to the US. Mulysses is INCREDIBLE. A true masterwork."

En sjangerlek med maritim litteratur
Mulysses er en sjangerlek med maritim litteratur. Den går hånd i hånd med den gode heltefortelling, eller snarere antiheltefortelling, med sterk appell til unge lesere, men også til voksne. Boken har de samme episke kvaliteter som Torseters forrige bok, Mulegutten, som kretser rundt folkeeventyret. Mulysses kommenterer derimot det storslagne eventyret til sjøs. Mulegutten er også hovedperson denne gang. Det går med ham som med mange unge sjøfarende; armod tvinger ham på en farlig tokt med en eksentrisk eventyrer på jakt etter øyet til et sjøuhyre…

Tegneserieinspirert
Mulysses er en jeg-fortelling med snakkebobler i kombinasjon med korte tekster. Vi får et innblikk i protagonistens indre liv; de følelsesmessige stormkastene han gjennomgår som førstereisgutt – langt hjemmefra, under en lunefull kaptein og med sterke følelser for blindpassasjeren som etterhvert dukker opp.

Fikk terningkast 6
Mulysses fikk terningkast 6 av Hamar Arbeiderblads Geir Vestad da den ble lansert i november. I sin anmeldelse av boken skriver Vestad blant annet: "... ikke bare et eventyr (...) litt av en drøm også. Den er bare herlig."

Øyvind Torseter
Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, som Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014, som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås, Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.

Kontaktperson i forlaget, Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no /mobil: 971 64 649.


Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.