Følg Cappelen Damm

Oljens makt i norsk klimapolitikk

Pressemelding   •   mar 29, 2017 07:00 CEST

De beste intensjoner tar for seg vår 50 år lange oljehistorie. Vi følger utviklingen fra de første mål om moderat oljeutvinning og klimakutt og frem til dagens situasjon. Historien er sentrert rundt utvinningstempoet på sokkelen.

«Politikerne liker å fremstille Norge som et foregangsland i klimakampen, men i realiteten har de strittet imot alle tiltak som setter oljeinntektene i fare», sier Anne Karin Sæther.
I den nye boken De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen setter hun lys på oljens makt i norsk politikk – fra de første funn på norsk sokkel og frem til i dag. Sæther gir oss historien om hvordan Norge har prøvd å være både oljeland og ledende klimaland på samme tid. Hun forteller om mektige interesser, politiske nettverk og klimamål som drukner i oljepenger.

 

Boken De beste intensjoner

  • viser hvilken makt oljen har i norsk politikk
  • forklarer hvordan norsk klimapolitikk er blitt skreddersydd etter oljevirksomheten
  • gir oss historien om hvordan tidlige mål om moderat oljeutvinning ble overkjørt
  • går i dybden på påstandene om at norsk olje er ren og at gassen vår er klimavennlig
  • forteller om oljefolks lobbyvirksomhet mot klimamål og fornybar energi

Lanseringsarrangement
Fredag 31 mars deltar bla Kristin Halvorsen, direktør for Cicero senter for klimaforskning, og Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri i samtale om boken hos Cappelen Damm: https://www.facebook.com/events/418344241848142/

For mer info, sjekk

https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar