Gå videre til innhold
Opplev 55 krimforfattere på scenen i Oslo 5. - 7. mars

Pressemelding -

Opplev 55 krimforfattere på scenen i Oslo 5. - 7. mars

Krimfestivalen arrangeres for fjerde gang i Oslo fra 5. til 7. mars

Årets festival kan by på så og si alle de norske krimforfatterne. For første gang er også Jo Nesbø på programmet. I tillegg får festivalen besøk av 15 utenlandske forfattere anført av Lisa Gardner, Lars Kepler, Jens Lapidus og Carl-Johan Valgren. Årets festivalforfatter er Gunnar Staalesen.

Totalt er 55 populære krimforfattere, både norske og utenlandske, klare for Krimfestivalen i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret 5. – 7. mars. Krimfestivalen er med på The Guardians liste over verdens beste krimfestivaler. Festivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim, og sette den i et internasjonalt perspektiv. Også i år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer. Det blir i tillegg nypremiere på Gunnar Staalesens Døden går til scenen med Anders Hatlo, Johannes Joner og Monica Hjell.

Staalesen årets festivalforfatter
-I fjor ble Karin Fossum vår første festivalforfatter. I år har vi valgt ut Gunnar Staalesen som festivalforfatter. Det betyr flere programposter om og med ham, og ikke minst en fyldig presentasjon av forfatterskapet i det store Krimmagasinet som lages til Krimfestivalen, forteller festivalsjef Knut Gørvell.

Arrangører
Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen, og den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater, Tanum, Ark, Narvesen, Norli, Eldorado og tolv andre forlag: Aschehoug, Gyldendal, Schibsted, Kagge, Vigmostad & Bjørke, Juritzen, Publicom, Samlaget, Bazar, Vega, Bokvennen og Pelican. Dagbladet er festivalens mediepartner.

Oversikt over alle forfatterne
Fullstendig oversikt over forfatterne som deltar ligger som vedlagt dokument i pressemeldingen. Man kan også lese mer om årets program på festivalens hjemmesider:
www.krimfestivalen.no

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.