Følg Cappelen Damm

Opplev 55 krimforfattere på scenen i Oslo 5. - 7. mars

Pressemelding   •   jan 23, 2015 07:01 CET

Krimfestivalen arrangeres for fjerde gang i Oslo fra 5. til 7. mars

Årets festival kan by på så og si alle de norske krimforfatterne. For første gang er også Jo Nesbø på programmet. I tillegg får festivalen besøk av 15 utenlandske forfattere anført av Lisa Gardner, Lars Kepler, Jens Lapidus og Carl-Johan Valgren. Årets festivalforfatter er Gunnar Staalesen.

Totalt er 55 populære krimforfattere, både norske og utenlandske, klare for Krimfestivalen i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret 5. – 7. mars. Krimfestivalen er med på The Guardians liste over verdens beste krimfestivaler. Festivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim, og sette den i et internasjonalt perspektiv. Også i år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer. Det blir i tillegg nypremiere på Gunnar Staalesens Døden går til scenen med Anders Hatlo, Johannes Joner og Monica Hjell.

Staalesen årets festivalforfatter
-I fjor ble Karin Fossum vår første festivalforfatter. I år har vi valgt ut Gunnar Staalesen som festivalforfatter. Det betyr flere programposter om og med ham, og ikke minst en fyldig presentasjon av forfatterskapet i det store Krimmagasinet som lages til Krimfestivalen, forteller festivalsjef Knut Gørvell.

Arrangører
Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen, og den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater, Tanum, Ark, Narvesen, Norli, Eldorado og tolv andre forlag: Aschehoug, Gyldendal, Schibsted, Kagge, Vigmostad & Bjørke, Juritzen, Publicom, Samlaget, Bazar, Vega, Bokvennen og Pelican. Dagbladet er festivalens mediepartner.

Oversikt over alle forfatterne
Fullstendig oversikt over forfatterne som deltar ligger som vedlagt dokument i pressemeldingen. Man kan også lese mer om årets program på festivalens hjemmesider:
www.krimfestivalen.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.