Gå videre til innhold
Pen-profil Larry Siems til Oslo for å fortelle om sitt arbeid med Dagbok fra Guantanamo

Pressemelding -

Pen-profil Larry Siems til Oslo for å fortelle om sitt arbeid med Dagbok fra Guantanamo

Siems presenterer Dagbok fra Guantánamo og forteller om sitt arbeid med boken på Litteraturhuset i Oslo torsdag 19. februar kl 19.00.

Det var en verdenssensasjon da Dagbok fra Guantánamo ble lansert i januar. Dette er første og eneste dagbok skrevet av en nåværende fange i den beryktede Guantánamo-leiren som er blitt tilgjengelig for offentligheten.

Tekstene i boka er redigert av den amerikanske forfatteren og PEN-profilen Larry Siems. Han presenterer boken og forteller om sitt arbeid med den på Litteraturhuset i Oslo torsdag 19. februar kl 19.00.http://www.norskpen.no/ArticleDetails/tabid/64/ArticleID/1877/19-02-Larry-Siems-presenterer-Dagbok-fra-Guantanamo.aspx

Forfatter av dagboken, Mohamedou Ould Slahi, har vært fengslet i leiren siden 2002 uten at USA på noe som helst tidspunkt har siktet ham for konkrete lovbrudd. En føderal dommer ba om at han måtte løslates, men amerikanske myndigheter anket avgjørelsen, og så langt er det ingenting som tyder på at USA har tenkt å slippe ham løs.

Etter tre år i fangeleiren begynte Slahi å føre dagbok hvor han forsøkte å nøste opp livet fra tiden før han forsvant inn i amerikansk fangenskap, fra alle avhørene og forflytningene som ledet fram til leiren, og fra hverdagen som fange i Guantánamo. Slahis dagbok er ikke bare en sterk skildring av et justismord, men en dypt personlig selvbiografi – skremmende, mørk, humoristisk, og overraskende taktfull.

For intervjuavtaler med Siems, kontakt Cappelen Damm ved Tone Hansen tone.hansen@cappelendamm.no

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.