Følg Cappelen Damm

Pickles x Dagny: -Den eneste strikkeboka du trenger

Pressemelding   •   jan 21, 2019 09:01 CET

PicklesxDagny har tidligere samarbeidet om å lage den ultimate stikkekjolen. Med den ultimate strikkeboken utvider de nå samarbeidsprosjektet sitt.

Ny bok: Anna Enge, Heidi Grønvold og Dagny Thurmann-Moe «Strikk i dine farger»

- Vi ville lage den eneste strikkeboka du trenger i resten av ditt liv, sier fargeekspert Dagny Thurmann-Moe.

Boken «Strikk i dine farger» forteller deg hvilke farger du kler og gir oppskrifter på basisplagg som passer til din egen figur og smak. Her er alt du trenger for å bygge en garderobe av basis strikkeplagg i fargene som kler deg best.

En felles lidenskap for farger førte Dagny Thurmann-Moe sammen med designerduoen bak strikkestudioet Pickles.

- Jeg synes det er så trist å se folk stå i det grå vintermørket og vente på trikken i alle de kjedeligste fargene som finnes, sier Anna Enge i Pickles.

- Med mer kunnskap om hvilke farger man kler slipper man å tenke så trygt hele tiden, påpeker medgründer Heidi Grønvold.

- Det har vært veldig morsomt å få folk ut av komfortsonen på fargevalg, sier Dagny Thurmann-Moe.

I forberedelsene til bokprosjektet gikk de bredt ut og etterlyste strikkere som ville bli med og strikke sine egne plagg i mønstre fra Pickles og farger valgt av Dagny. De opptrer som både strikkere og modeller i boken. Pickles og Dagny Thurmann-Moe opplevde en overveldende respons fra blant annet farmasøyter, arkeologer, forfattere og psykologstudenter. Mange av dem kvinner med krevende jobber, som også er lidenskapelige strikkere.

Ideen om basisgarderoben tar utgangspunkt i Susie Faux teori om kapselgarderoben fra 70-tallet. En samling av noen få essensielle plagg med snitt som ikke går av mote.

Dagny Thurmann-Moe er fargedesigner, rådgiver og konsulent. Hun er rådgiver for det offentlige, arkitektkontorer og andre oppdragsgivere for en gjennomtenkt, målrettet og effektiv bruk av farge. I 2016 gav hun ut boken «Farger til folket».

Strikkegründerne Anna Enge og Heidi Grønvold i Pickles begynte sin egen nettbutikk for garn og oppskrifter i 2009 og har siden etablert sin egen svært populære butikk i Markveien.

PicklesxDagny har tidligere samarbeidet om å lage den ultimate stikkekjolen. Med den ultimate strikkeboken utvider de nå samarbeidsprosjektet sitt. 

For presseks, intervju, bilder eller annet kontakt presseansvarlig i Cappelen Damm Kristine Kleppo: kristine.kleppo@cappelendamm.no, tlf: 47374123

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.