Følg Cappelen Damm

Poesifest 2015! Velkommen til fest, poesi og musikk.

Pressemelding   •   okt 28, 2015 14:02 CET

Poesifest 2015 blir en ellevill fest med battlerap, Flammetimen, Poesiraptus, Rem & Rem, og dikt og musikk med Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold.
Vel møtt til Cappelen Damm, Akersgata 47/49 lørdag 31. oktober kl 16:00

Det er en stor glede å kunne invitere til Poesifest 2015. «Å skrive frie vers er som å spille tennis uten nett,» hevdet den amerikanske forfatteren Robert Frost i 1935. Enkelte ganger kan en kanskje lure på om det i det hele tatt finnes noen «bane» når det er snakk om moderne poesi. Det er antagelig derfor poesien fortsatt har stor betydning.

Dette er fjerde året Cappelen Damm og Flamme forlag inviterer til Poesifest. I en tid der poesien får altfor lite oppmerksomhet i forlagenes evige kamp etter bestselgere, ønsker vi å feire poetene og poesien med et sammensatt program av unge, ukjente stemmer og gamle favoritter.

Festen dras i gang med outsidernes poesi: Battlerap. I en battle konkurrerer to rappere mot hverandre om publikums gunst. Rapperne skal henge ut hverandre, samtidig som de prøver å demonstrere at deres egen lyriske finesse overgår motstanderens. Vi har fått tak i Nils m/Skils, den norske battlescenens ubestridte ledestjerne, og Bru, en av hans fremste utfordrere.

Til Flammetimen har vi invitert tre poeter som forsøker nærme seg sentrallyrikken uten gamle dagers svulstigheter: Erlend Wichne, Kjersti Wøien Håland og Morten Langeland.

Årets lyrikk-samlinger vil du få smakebiter på under programposten Poesiraptus. Til denne programposten kommer Terje Dragseth, Odveig Klyve og Casper André Lugg.

Poesifest skal Jan Erik Vold gjøre noe han knapt har gjort før, nemlig underkaste seg sitt publikum. Opplesningen hans vil baseres på ønsker fra publikum, og alle kan være med på å stemme fram sitt ønskedikt av Jan Erik Vold.

Lars Saabye Christensen vil kanskje også lese noen gamle favoritter, for sammen med Tom Stalsberg skal han fremføre gamle og nye dikt. Begge disse seansene vil også være fylt med musikk, og der har vi fått med to fantastiske musikere: Mathias Eick og Andreas Ulvo.

Håvard Rem og sønnen Simen Rem har i flere år turnert med programmet Cohen, Dylan og Gud. I år har de også gitt ut et album med egne låter, Hustavler.

I fjor var Yahya Hassan festpoeten, og også i år har vi valgt en dansk poet som selve festpoeten: Theis Ørntoft. Med sin siste diktsamling, DIGTE 2014, har han befestet sin posisjon som en av Nordens mest betydningsfulle unge poeter.

I likhet med to siste årene er det Tom Stalsberg som er poesivert.

Vel møtt til fest, poesi og musikk!
Lørdag 31. oktober kl 16:00
Cappelen Damm, Akersgata 47/49

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy