Gå videre til innhold
Populær påskekrim for barn

Pressemelding -

Populær påskekrim for barn

Mesterdetektiven Purriot har fått et nytt krevende mysterium å løse, i Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbus populære kriminalserie for barn.

Vår helt Purriot er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon. I seriens andre bok, Purriot og den forsvunne bronsehesten blir den kjente detektiven kontaktet i hui og hast. Paprika, kona til Purriot, skal spille dronningen i et historisk spel i Hurlum. Men under prøvene forsvinner en verdifull gammel bronsehest. Det er en meget vanskelig sak, og den blir ikke bedre av at inspektør Gurk skal spille kongen i spelet.

Bjørn Rørviks tekst får frem detektivens personlighet på en fin måte og løsningen på mysteriet er både morsom og troverdig. Boka er gjennomillustrert av Ragnar Aalbu og han har laget et herlig persongalleri, bestående i hovedsak av grønnsaker.

Den første boka i serien heter Purriot og den usynlige mannen, og utkom i mars 2012, til strålende kritikker. Den lanseres nå som lydbok, innlest av Bjørn F. Rørvik selv.

Under lanseringsfesten for Purriot og den forsvunne bronsehesten i går kveld foregikk det for øvrig en høytidelig overrekkelse av den gjeve Hurlum kommunes kulturpris. Prisen gikk til Hurlumspelets unge og lovende komponist Gisle Jordskokk. Se mer på www.forlagsliv.no

Bjørn F. Rørvik (f. 1964) er bl.a. kjent for bøkene om Reven og Grisungen. Han har også skrevet Bukkene Bruse på Badeland. Han debuterte med boka Reddikhaien i 1996. Flere av bøkene hans er solgt til utlandet, og han har vunnet flere priser. Bjørn F. Rørvik er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bosatt på Oppsal i Oslo.

Ragnar Aalbu (f. 1966) er illustratør, med hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider i Oslo og er dessuten odelsgutt fra Oppdal. Han har illustrert både egne og andres bøker. Aalbu har vunnet flere priser for arbeidene sine. For tida er han nominert til to av Kulturdepartementets priser – for illustrasjonene til den første boka om Purriot, Purriot og den usynlige mannen, og for bildeboka Anda i ødemarka.

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.