Følg Cappelen Damm

Prestisjepris til boka om IDA

Pressemelding   •   jan 09, 2014 11:45 CET

Ida av Jørn Hurum, Torstein Helleve og Ester van Hulsen (ill.), boka om Naturhistorisk museums verdensberømte fossil, er tildelt Les Prix La Science se Livre for beste vitenskapelige bok for barn.

 – Dette er kjempemoro! En fin vitamininnsprøytning, nå som vi jobber hardt med siste bok i denne trilogien om fossiler, sier førsteamanuensis Jørn Hurum ved Naturhistorisk museum (NHM).

Sammen med Torstein Helleve og Esther van Hulsen har han på Cappelen Damm utgitt barnebøkene Ida og Monsterøglene på Svalbard, og til høsten ventes den tredje boka. I tillegg utkom nylig Utrolige dinosaurer.

Formidling til barn

Les Prix La Science se Livre utdeles i Paris 22. januar, og for 18. gang hedres én vitenskapelig bok for voksne og én for barn.

Prisen gis til en bok for originalitet i temavalg, innholdets vitenskapelige kvalitet, og mulighetene boka gir for formidling til barn. Vinnerboka blir delt ut til alle bibliotek og ungdomsskoler i Hauts-de-Seine, et "département" med rundt 1,5 millioner innbyggere vest for Paris.

– En fantastisk hyggelig nyhet

Prisen overrekkes av Claudie Haigneré, tidligere astronaut, tidligere forskningsminister og nåværende leder for Cité des Sciences i Paris. Illustratør Esther van Hulsen vil motta prisen på vegne av teamet bak boka.

– Dette var virkelig en fantastisk hyggelig nyhet. Vi gleder oss til siste bok i denne trilogien og er stolte og glade for den gjeve prisen Ida har fått, sier Hege Eikenes Randen, redaksjonssjef i Barne- og ungdomsredaksjonen i Cappelen Damm.

Oversettelsen til fransk er støttet av NORLA (Senter for norsk skjønn- og faglitteratur i utlandet)

Kunngjøringen fra La Science se Livre

Kontakt forfatterne:
Jørn Hurum: j.h.hurum@nhm.uio.no,, Tlf.: 918 36 041
Torstein Helleve: torstein.helleve@nhm.uio.no, Tlf.: 411 07 439
Ester van Hulsen: evhulsen@online.no, Tlf.: 977 57 157

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø:
turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.