Følg Cappelen Damm

Prisbelønte Øyvind Torseter med ny original og absurd morsom tegneseriebok: Mulysses

Pressemelding   •   okt 18, 2017 14:41 CEST

Mulysses henter inspirasjon fra klassikeren Ulysses, og er en antiheltfortelling om et mer eller mindre ufrivillig tokt på jakt etter øyet til et sjøuhyre.

Mulysses er en sjangerlek med maritim litteratur. Den går hånd i hånd med den gode heltefortelling, eller snarere antiheltefortelling, med sterk appell til unge lesere, men også til voksne. Boken har de samme episke kvaliteter som Torseters forrige bok, Mulegutten, som kretser rundt folkeeventyret. Mulysses kommenterer derimot det storslagne eventyret til sjøs. Mulegutten er også hovedperson denne gang. Det går med ham som med mange unge sjøfarende; armod tvinger ham på en farlig tokt med en eksentrisk eventyrer på jakt etter øyet til et sjøuhyre…

Tegneserie
Jeg-fortellingen fortelles med snakkebobler i kombinasjon med korte tekster. Vi får et innblikk i protagonistens indre liv; de følelsesmessige stormkastene han gjennomgår som førstereisgutt – langt hjemmefra, under en lunefull kaptein og med sterke følelser for blindpassasjeren som etter hvert dukker opp.

Øyvind Torseter
Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, som Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014, som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås, Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.

Øyvind Torseter: Mulysses
Ib 160 s.
Kr 299,-
Cappelen Damm

Kontaktperson i forlaget, Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no /mobil: 971 64 649.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.