Følg Cappelen Damm

Publikumsrekord på Krimfestivalen

Pressemelding   •   mar 13, 2017 10:24 CET

Festivalsjef Knut Gørvell, her avbildet under åpningen av årets festival, er allerede igang med å planlegge neste års krimfestival.

I helgen ble Norges største krimfestival avholdt for sjette gang.
Aldri før har det vært så mange besøkende og så mange forfattere tilstede på festivalen i Oslo.
I over tre dager deltok 67 forfattere fra inn- og utland på 55 arrangementer. Det var fulle saler på de fleste arrangementene og årets festival opplevde publikumsrekord med over 12000 besøkende.

Nytt av året var blant annet barnekrimfestival med eget program for barna 
samt prisutdeling av den aller første Gullkulen for beste oversatte krim.
Årets festivalforfatter var Jørn Lier Horst.

Krimfestival med mangfoldig program
Nesten hele den norske krimeliten med blant annet Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Anne Holt, Gunnar Staalesen, Hans Olav Lahlum, Hanne Kristin Rohde og Eystein Hanssen, var tilstede sammen med 20 krimforfattere fra utlandet. Gjennom tre fulle dager var det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimquiz, konsert, krimkafe og krimgalla.

Knut Nærum leste krimdikt. Skuespillerne Svein Tindberg og Lisa Fjeldstad fremførte radioteater live med «Sherlock Holmes» på scenen. Juan Pablo Escobar var et av festivalens store trekkplaster. Han er aktuell med boken "Min far Pablo Escobar". I samtale med Asbjørn Slettemark fortalte han hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar som far, og hvordan virkeligheten var en helt annen enn tv-serien «Narcos».

Det var også svært populært med krimteatersport hvor tre av Norges beste impro-skuespillere, Helen Vikstvedt, Kim Haugen og Jan-Paul Brekke, underholdt på scenen. Eirik Jensen var en av dem media var mest opptatt. I samtale med Anne Grosvold fortalte han både om sitt forfatterskap og sin situasjon nå.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.