Følg Cappelen Damm

Rå, prisbelønt tegneserietrilogi får sin avslutning

Pressemelding   •   aug 15, 2018 00:06 CEST

"Drabant"-serien gir et troverdig bilde fra innsiden av Oslos hiphop-miljø. Illustrasjon fra "Drabant vol. 3": Mikael Noguchi

Den prisbelønte og kritikerroste tegneserietrilogien Drabant har ungdom fra Groruddalen, ulovlig graffitimaling og uteliv som noen av sine ingredienser, og har sågar vært del av pensum i ungdomsskolen. Med Oslo-natta som bakteppe er karakterene i sisteboka Drabant vol. 3 ubønnhørlig i ferd med å bli innhentet av voksenlivet.

I Drabant-serien av Øyvind Holen og Mikael Noguchi (ill.) har vi gjennom to tidligere, frittstående tegneseriebøker fulgt Victor, Fredrik og Camilla, hvis vennskap stadig settes på prøve. Drabant vol. 1(2012) vant tegneserieprisen Sproingprisen, Drabant vol. 2 (2014) ble nominert til samme pris.

Drabant vol. 3  er en frittstående fortsettelse av de to første bindene, og vi er nå kommet til år 2000. Voksenlivet er i ferd med å innhente Victor og Fredrik. Camilla dukker opp igjen med en mørk hemmelighet, og Oslo kommune innfører nulltoleranse mot graffiti. Gamle vennskap testes til bristepunktet.

Målgruppe for serien: Ungdom (14-20 år)

Velkommen til lanseringsfest onsdag 15. august kl. 19!
Det blir DJ, overraskelser og mulighet for å skaffe seg signerte utgaver av alle de tre bøkene.
Meld deg på arrangementet på Facebook.

Øyvind Holen (t.v., foto: Fredrik Arff) (f. 1973) er fra Lindeberg i Groruddalen i Oslo. Han har skrevet bøker om hiphop, Groruddalen og Donald Duck, og debuterte som tegneserieskaper med Drabant. Til daglig jobber han som journalist i Dagens Næringsliv/D2.

Mikael Noguchi (t.h.) (f. 1976) har illustrert en rekke barne- og ungdomsbøker, og debuterte som tegneserieskaper med Drabant. Han jobber til daglig som dataspillutvikler.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.