Følg Cappelen Damm

Rare ting nordmenn gjør i påsken, og andre observasjoner fra en innflytter

Pressemelding   •   apr 06, 2017 10:53 CEST

Franske Lorelou Desjardins flytter til Norge og forsøker å bli norsk. I denne boka blir vi med på hennes reise, gjennom morsomme historier forteller hun om sitt møte med nordmenn og norske vaner.

Norge er kåret til verdens lykkeligste land, ifølge World Happiness Report.
Men hvordan ser utlendinger på oss nordmenn?

Franske Lorelou Desjardins har hatt stor suksess med å beskrive sitt møte med nordmenn og norske vaner på den den populære bloggen A Frog in the Fjord. Hun flyttet til Norge uten å vite noe om landet, og forsøker så godt hun kan og bli norsk. Dette skaper mange morsomme situasjoner og historier som hun nå har skrevet ned i boken «En frosk i fjorden. Kunsten å bli norsk». I boken blir vi med på Lorelous oppdagelsesferd i det norske samfunnets språk og kultur.  

Treffende observasjoner av nordmenn
Lorelou tar norskkurs, drar på hyttetur, lærer å gå på ski, feirer 17. mai, går på julebord, forsøker å finne kjærligheten og å ha det koselig. Hun reiser rundt i Norge og opplever nordlys, hundesledekjøring, sjekking på byen, harrytur til Sverige og mye annet.  Alt byr på gode og treffende observasjoner av oss nordmenn. I kapittelet «Rare ting nordmenn gjør i påsken» skriver hun blant annet

Etter to dager oppdaget jeg at det ikke bare var kollegene mine som hadde dratt av gårde. Hele byen var tom. Jeg gikk ut fra at alle hadde reist et sted hvor de kunne ligge på en varm strand. Med mindre de var i kirken, da, og tenkte på Jesus og oppstandelsen, men det tvilte jeg på. Det viste seg å være ski, ikke bibler, de pakket i bilene sine da de dro sin vei. Etter samtalene på jobb før fridagene å dømme skulle alle til en eller annen hytte, disse småhusene i skogen hvor nordmenn elsker å tilbringe en dag eller to.

Blogg
Les også Lourelou Desjardins blogginnlegg:
«At Marine Le Pen blir valgt til Frankrikes president, er et av mine verste mareritt.»

For mer info, sjekk

https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar