Følg Cappelen Damm

Revestreker fra Per Dybvig i ny bok

Pressemelding   •   okt 24, 2013 09:47 CEST

NY BOK: Torgeir Rebolledo Pedersen og Per Dybvig (ill.): Dattera som datt ut av et vindu

Sprelsk, klok og rik bok om den viltre jenta Beibi sin første tur alene ut i verden og om hvordan hun slutter med bleie.

Dattera som datt ut av et vindu er den andre bildeboka poet Torgeir Rebolledo Pedersen og illustratør Per Dybvig har laget sammen. Som i Lammet som ikke ville bli lår (2011) kjennetegnes både tekst og tegninger av et stort overskudd  – sjelden har Dybvig tegnet så fargesterkt. Boka er lett å leve seg inn i, der sjarmøren og stabeisen Bæibi krabber ut på en aldri så liten dannelsesreise, erfarer verden på glupsk vis og til sist kommer hjem igjen til mor uten å trenge bleie mer.

 Lammet som ikke ville bli lår ble kåret til vakreste bildebok blant Årets vakreste bøker 2012.

Om forfatter og illustratør:
Torgeir Rebolledo Pedersen (f. 1949), utdannet arkitekt, har mottatt en rekke priser for sine diktsamlinger. Han har også bl.a. skrevet litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater, og han ble Norgesmester i slampoesi i 2005. Hans debut som barnebokforfatter var bildeboka God natt lille abbor (Damm, 2006), illustrert av Leandro Cassiano.

Per Dybvig (f. 1964) er født og bosatt i Stavanger. Han har tegnet for aviser, illustrerer bøker og arbeider som bildekunstner, og regnes som en av de fremste og mest populære barnebokkunstnerne i Norge i dag. Dybvig har samarbeidet med bl.a. Ingvar Ambjørnsen, Bjørn F. Rørvik, Trond Brænne og
Marit Nicolaisen. Han har en karakteristisk, sikker, fri og energisk tegnestil, ofte med humoristisk tilsnitt.

Ta kontakt for mer informasjon!

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, turid.oline.hepso@cappelendamm.no tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

 

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks <a href="http://presse.cappelendamm.no/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Personvernerklæring</a>.