Gå videre til innhold

Pressemelding -

RUSSISKE SAMTIDSFORFATTERE TIL OSLO I APRIL.

Aleksej Slapovskij, Jevgenij Grisjkovets og Vladimir Makanin deltar på  Russlandsdagene 2011 på Litteraturhuset 26. til 30. april.

Forfatterne vil være tilgjengelige for intervjuer. Ta kontakt med forlaget for avtale.

Aleksej Slapovskij og Jevgenij Grisjkovets skriver med en litt underfundig humor om dagens Moskva. En verdensmetropol med høyt tempo hvor dansen rundt gullkalven går raskere og raskere og hvor noen og en hver kan føle seg fortapt. 
Slapovskij ble født i 1957 og er utdannet lærer. Han har jobbet som tidsskriftredaktør og skrevet scenarier for filmer og TV-serier. Bøkene hans er populære og har blitt oversatt til et titalls språk. Romanen De er overalt utspiller seg over noen få uker sensommeren 2001.

Også Jevgenij Grisjkovets skriver om dagens Moskva. Skjorten handler om gammelt vennskap og ny kjærlighet i livet til en ung voksen russer fra Sibir som prøver å finne sin plass i 2000-tallets Moskva. Multikunstneren Jevgenij Grisjkovets har blitt et kulturelt fenomen i dagens Russland. Hans enmanns teaterstykker går for fulle hus, og han er prisbelønnet som dramatiker, skuespiller og regissør. Romanen Skjorten sikret ham både salgssuksess og russiske forlags debutantpris for 2004.
Grisjkovets vokste opp i Kemerovo, en by i det sentrale Sibir, men oppnådde ikke suksess før etter at han flyttet til Kaliningrad i 1998. Grisjkovets forfatterskap trekker betydelig på hans egen biografi og er preget av motsetningsforholdet mellom provinsen og storbyen.

Vladimir Makanin ble født i Orsk i 1937. Han er utdannet regissør og har jobbet som redaktør i ulike tidsskrifter og forlag. Makanin publiserte sin første roman i 1965 og har siden publisert et tjuetalls novellesamlinger og romaner. I 1993 fikk han den russiske Booker-prisen for romanen Stol, pokrytyi suknom i s grafinom poseredine (Bord, dekket av et klede og med en karaffel på midten), men det er Underground som regnes som hans litterære mesterverk. Med denne romanen framstod Makanin som en av Russlands viktigste forfattere på 1990-tallet.
Boken kom på norsk i fjor.

 

Samtidig utvides vår Petrusjka-serie med tre nye titler. I tillegg til Slapovskij og Grisjkovets romaner utgir vi i vår Natalja Kljutsjarjovas Russland rundt på tredje klasse.

Ta kontakt for mer informasjon
Inger Skarre
inger.skarre@cappelendamm.no. 21 61 75 82 eller 988 21 642

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.