Følg Cappelen Damm

Samlet inn tørrvittige pappavitser i bokform

Pressemelding   •   feb 06, 2019 08:18 CET

Lise Dragland startet en Facebook-gruppe for tørre pappavitser. Nå har hun samlet vitsene i bokform (Foto: Maja Hattvang).

Harstadjenta Lise Dragland har samlet inn tørre ordspillvitser fra fedre fra hele landet og gir dem nå ut som barneboken Pappavitser.

Hva er pappahumor?

Har du en pappa, så har du garantert blitt utsatt for pappahumor. Du kjenner kanskje igjen situasjonen: Far tar sats, lener seg godt inn mens han forteller vitsen og avslutter med et lurt dobbeltblunk. Ikke sjelden er du usikker på om du skal humre eller himle med øynene. Begge deler er korrekt reaksjon.

– Jeg synes pappa sine ordspill var helt fantastiske da jeg var liten. Han fremstod som rene standup komikeren og hans tørre vitser har fulgt meg igjennom hele oppveksten. For meg så er pappahumoren en del av det som gjør fedre til det dem er, og derfor ville jeg gjerne samle kremen av det man kaller «pappavitser» og kunne dele dem med flere. Igjennom mitt bokprosjekt har jeg gjennom Facebook-dugnad fått samlet vitser fra både kjente og ukjente, forteller Dragland

Nytt opplag

Boken har raskt blitt veldig populær og forlaget Cappelen-Damm kan fortelle at etter allerede fire dager så de seg nødt til å trykke opp et nytt opplag. Pappavitser virker å ha truffet en nerve hos det både unge og fedre. Pappahumor er et internasjonalt fenomen som til og med tidligere president Obama var stor fan av. Han liret ofte av seg ordspillvitser når døtrene var tilstedet på offentlige tilstelninger.

– Jeg tror at pappavitser eller pappahumor er noe som har funnes siden dagens morgen i Norge, men vi har kanskje ikke gitt det den betegnelsen. Man har kanskje bare sagt at det er tørre ordspill, men nå håper jeg denne boken gir både barn og fedre flere vitser å komme med. Dette er først og fremst en hyllest til den lune humoren fedre har, avslutter Dragland.

Pappavitser er Draglands første bok. Hun gir i januar samtidig ut gåteboken «Hvem i Skogen?» som også benytter seg av tørre ordspill.

Lise Dragland (33) er tekstforfatter med stor forkjærlighet for ordspill. Hun har vokst opp i Nord-Norge med en pappa som har svart belte i pappavitser og revy.
Ta kontakt: lisedrag@gmail.com

Kontakt Cappelen Damm: Kristine Kleppo: kristine.kleppo@cappelendamm.no tlf: 47374123

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.