Gå videre til innhold
Lise Dragland startet en Facebook-gruppe for tørre pappavitser. Nå har hun samlet vitsene i bokform (Foto: Maja Hattvang).
Lise Dragland startet en Facebook-gruppe for tørre pappavitser. Nå har hun samlet vitsene i bokform (Foto: Maja Hattvang).

Pressemelding -

Samlet inn tørrvittige pappavitser i bokform

Harstadjenta Lise Dragland har samlet inn tørre ordspillvitser fra fedre fra hele landet og gir dem nå ut som barneboken Pappavitser.

Hva er pappahumor?

Har du en pappa, så har du garantert blitt utsatt for pappahumor. Du kjenner kanskje igjen situasjonen: Far tar sats, lener seg godt inn mens han forteller vitsen og avslutter med et lurt dobbeltblunk. Ikke sjelden er du usikker på om du skal humre eller himle med øynene. Begge deler er korrekt reaksjon.

– Jeg synes pappa sine ordspill var helt fantastiske da jeg var liten. Han fremstod som rene standup komikeren og hans tørre vitser har fulgt meg igjennom hele oppveksten. For meg så er pappahumoren en del av det som gjør fedre til det dem er, og derfor ville jeg gjerne samle kremen av det man kaller «pappavitser» og kunne dele dem med flere. Igjennom mitt bokprosjekt har jeg gjennom Facebook-dugnad fått samlet vitser fra både kjente og ukjente, forteller Dragland

Nytt opplag

Boken har raskt blitt veldig populær og forlaget Cappelen-Damm kan fortelle at etter allerede fire dager så de seg nødt til å trykke opp et nytt opplag. Pappavitser virker å ha truffet en nerve hos det både unge og fedre. Pappahumor er et internasjonalt fenomen som til og med tidligere president Obama var stor fan av. Han liret ofte av seg ordspillvitser når døtrene var tilstedet på offentlige tilstelninger.

– Jeg tror at pappavitser eller pappahumor er noe som har funnes siden dagens morgen i Norge, men vi har kanskje ikke gitt det den betegnelsen. Man har kanskje bare sagt at det er tørre ordspill, men nå håper jeg denne boken gir både barn og fedre flere vitser å komme med. Dette er først og fremst en hyllest til den lune humoren fedre har, avslutter Dragland.

Pappavitser er Draglands første bok. Hun gir i januar samtidig ut gåteboken «Hvem i Skogen?» som også benytter seg av tørre ordspill.

Lise Dragland (33) er tekstforfatter med stor forkjærlighet for ordspill. Hun har vokst opp i Nord-Norge med en pappa som har svart belte i pappavitser og revy.
Ta kontakt: lisedrag@gmail.com

Kontakt Cappelen Damm: Kristine Kleppo: kristine.kleppo@cappelendamm.no tlf: 47374123

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.