Følg Cappelen Damm

Seigmen er tilbake

Pressemelding   •   mar 24, 2015 10:08 CET

Ny bok: Seigmen av Bjørn Opsahl, Arvid Skancke-Knutsen og Harald Rosenløw Eeg

Seigmen var nittitallets store rockfenomen og publikumsmagnet i Norge. I april i år gjør bandet album-comeback og utgir sin første plate siden 1997.

Torsdag denne uka lanseres biografien i tekst og bilder om bandet som startet som et undergrunnsfenomen og som raskt vokste til å bli en massiv hit.

Bjørn Opsahl har fulgt Seigmen siden starten og i til sammen 22 år, både som venn og fotograf. Han sitter på et unikt bildemateriale – konsertfoto, pressefoto og bakom-bilder. Boka føres i pennen av 
Arvid Skancke-Knutsen som i likhet med Opsahl har fulgt bandet tett som rockjournalist. Forfatter og bandkompis Harald Rosenløw Eeg bidrar med personlige litterære tekster.

Dette er en bok om sterkt vennskap, store triumfer og fatale feiltrinn. Og ikke minst om kjærligheten fra lojale tilhengere over hele kloden. Boken tegner et intimt portrett av bandets fem medlemmer, som snakker ærlig og åpent om drømmer og skuffelser, suksess og personlig dramatikk.

Boka lanseres i forbindelse med åpningen av Bjørn Opsahls fotoutstilling på Popsenteret i Oslo  26. mars (kl. 19). Utstillingen står til 30. juni.

Om forfatterne:
Bjørn Opsahl (f. 1968) er en av Norges mest anerkjente fotografer. Han har medvirket i flere TV-show og er også regissør og foredragsholder. Han har lagd moteserier med Tyra Banks og har tatt portrettbilder av Taylor Swift, Desmond Tutu, Justin Bieber og Bill Gates.

Arvid Skancke-Knutsen har vært redaktør for Rock Furore, Planetarium C og Ballade.no. Han har skrevet om musikk for norske og internasjonale magasiner, samt i Norsk Pop- og Rockleksikon. Han er i dag musikkhistorisk konsulent for Rockheim og fast bidragsyter til Musikkmagasinet i Klassekampen.
 
Harald Rosenløw Eeg er en av Norges mest leste og prisbelønnede ungdomsbokforfattere, og han har skrevet manus til en rekke filmer. Han har mottatt bl.a. Tarjei Vesaas' debutantpris, Amandaprisen og Brageprisen to ganger.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.