Følg Cappelen Damm

Setter du spissen på prikken?

Pressemelding   •   apr 04, 2017 15:49 CEST

Lingvisten Georg Kjøll har skrevet en morsom og lærerik bok om ord og uttrykk.

I Alle nonner drar – språk på ville veier ønsker Georg Kjøll å feire den språklige kreativiteten! Språklige feil er dermed ikke nødvendigvis et symptom på språklig forfall, men heller noe produktivt og faglig interessant.

Språklige feil og blødmer har fått et ufortjent dårlig rykte. Hvis man er så uheldig å oppfordre andre til å bøye seg i hatten eller ikke bære gnag – og det attpåtil skjer på direktesendt TV – blir man straks en hoggestabbe på sosiale medier. Særlig det å bomme med faste uttrykk resulterer i at andre får fripass til å drive gjøn, eller bruker deg som et symbol på et norsk språk i forfall.

I boken Alle nonner drar – Språk på ville veier hevder lingvisten Georg Kjøll at frivillig og ufrivillig kreativ omgang med språket er produktivt og positivt. Ved hjelp av en samling på over 200 «ikke-etablerte» avarter av faste uttrykk, som få blod på mølla, være på bærspor, love noen gule og grønne skoger eller sove som en stein i glasshus, forklarer han hvordan språk fungerer og hvorfor det noen ganger går galt. Boken er en feiring av det unike og fascinerende med menneskers evne til å kommunisere, og bruker det noen vil kalle språklig slendrian (men andre kaller slundrian) for å både more og opplyse. Hva kan de faste uttrykkene fortelle om oss, hvor kommer de fra og hvorfor er de så vriene å beherske?

For mer info, sjekk

https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.