Følg Cappelen Damm

Shaun Tan, bildebokskaper i verdensklasse, med ny bok: SIKADE

Pressemelding   •   aug 17, 2018 09:18 CEST

Shaun Tan er verdenskjent for sine bildebøker. Han er tildelt en rekke litterære priser og har også mottatt Oscar for den animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og ALMA-prisen for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur.

SIKADE er en ny, vakker bildebok fra den australske og prisbelønte kunstneren Shaun Tan; en bok som passer for alle som har følt seg oversett, overarbeidet eller tatt for gitt. Boken handler om et insekt som jobber på kontor. Inspirasjonen til historien er hentet fra venner og familie som har opplevd trakassering på arbeidsplassen - og ikke minst Shaun Tans store fascinasjon for sikaden. Dette insektet kan leve under jorda i opptil 17 år før det transformeres til den neste fasen i sitt liv.

Den norske bildebokskaperen Stian Hole skriver dette om sin kollega Shaun Tans bøker på Forlagsliv, Cappelen Damms blogg:

«… det å kjenne seg fremmed på et fremmed sted, å bo på en veldig rar planet, eller å krysse grenser, er en sentral ingrediens i Shauns bilder og fortellinger. Det er en gjenkjennelig følelse for mange mennesker. Hånd-verksmessig er fremmedgjøring et fruktbart grep for å skape spenninger og dynamikk i en fortelling (…) Shaun Tan behersker håndverket på brilliant vis. Fortellingene hans får tankene mine til å vandre, for eksempel til en annen favoritt: Holden Caulfield i J. D. Salingers Catcher in the Rye, som synes voksenverdenen er rar, fremmed og løgnaktig.»

Shaun Tan er verdenskjent for sine bildebøker, som Fortellinger fra Ytre Utkant (2009), Det røde treet (2010), Den bortkomne tingen (2011) og Sommerregler (2013). Han har også utgitt The Singing Bones, en kunstbok med skulpturer, basert på brødrene Grimms eventyr. Tan er også tildelt Oscar for den animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og ALMA-prisen for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur.

Les hele Stian Holes artikkel på Forlagsliv: https://www.forlagsliv.no/barnogunge/2018/08/07/shaun-tan/

Shaun Tan
Sikade
Oversatt av Hilde Matre Larsen
Kr 299,-

Kontakt i forlaget: Kommunikasjonsrådgiver Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

«My picture books are essentially an attempt to subversively re-imagine everyday experience along these lines.» Shaun Tan

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.