Gå videre til innhold
Shaun Tan er verdenskjent for sine bildebøker. Han er tildelt en rekke litterære priser og har også mottatt Oscar for den animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og ALMA-prisen for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur.
Shaun Tan er verdenskjent for sine bildebøker. Han er tildelt en rekke litterære priser og har også mottatt Oscar for den animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og ALMA-prisen for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur.

Pressemelding -

Shaun Tan, bildebokskaper i verdensklasse, med ny bok: SIKADE

SIKADE er en ny, vakker bildebok fra den australske og prisbelønte kunstneren Shaun Tan; en bok som passer for alle som har følt seg oversett, overarbeidet eller tatt for gitt. Boken handler om et insekt som jobber på kontor. Inspirasjonen til historien er hentet fra venner og familie som har opplevd trakassering på arbeidsplassen - og ikke minst Shaun Tans store fascinasjon for sikaden. Dette insektet kan leve under jorda i opptil 17 år før det transformeres til den neste fasen i sitt liv.

Den norske bildebokskaperen Stian Hole skriver dette om sin kollega Shaun Tans bøker på Forlagsliv, Cappelen Damms blogg:

«… det å kjenne seg fremmed på et fremmed sted, å bo på en veldig rar planet, eller å krysse grenser, er en sentral ingrediens i Shauns bilder og fortellinger. Det er en gjenkjennelig følelse for mange mennesker. Hånd-verksmessig er fremmedgjøring et fruktbart grep for å skape spenninger og dynamikk i en fortelling (…) Shaun Tan behersker håndverket på brilliant vis. Fortellingene hans får tankene mine til å vandre, for eksempel til en annen favoritt: Holden Caulfield i J. D. Salingers Catcher in the Rye, som synes voksenverdenen er rar, fremmed og løgnaktig.»

Shaun Tan er verdenskjent for sine bildebøker, som Fortellinger fra Ytre Utkant (2009), Det røde treet (2010), Den bortkomne tingen (2011) og Sommerregler (2013). Han har også utgitt The Singing Bones, en kunstbok med skulpturer, basert på brødrene Grimms eventyr. Tan er også tildelt Oscar for den animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og ALMA-prisen for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur.

Les hele Stian Holes artikkel på Forlagsliv: https://www.forlagsliv.no/barnogunge/2018/08/07/shaun-tan/

Shaun Tan
Sikade
Oversatt av Hilde Matre Larsen
Kr 299,-

Kontakt i forlaget: Kommunikasjonsrådgiver Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

«My picture books are essentially an attempt to subversively re-imagine everyday experience along these lines.» Shaun Tan

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.