Følg Cappelen Damm

Sigbjørn Mostue med humoristisk zombie-serie

Pressemelding   •   okt 21, 2013 10:06 CEST

NY BOK: Sigbjørn Mostue og Ketil Bleidin (ill.): Zombie-Bjarne

Mye humor og litt grøss i ny, gjennomillustrert serie

Kritikerroste Sigbjørn Mostue, som tidligere har hatt stor suksess bl.a. med Alvetegnet-trilogien, er nå ute med første bok i helt ny serie for barn fra 9 år. Zombie-Bjarne er gjennomillustrert i farger, og er skrevet for en aldersgruppe som forfatteren gjennom utallige skolebesøk har erfart at er langt over gjennomsnittet opptatt av zombier.

Rektor blir zombie
Tvillingene Emma og Emil har en nabo som heter Bjarne. Han er ikke bare en ganske sur og grinete nabo, men også rektor på skolen de går på. Denne jula drar Bjarne på cruise i Karibia. Men når han kommer hjem, har noe skjedd. Han er blitt en ekte zombie, med stor appetitt på barnehjerner! Heldigvis finnes det et pulver som gjør ham til Emma og Emils viljeløse tjener. Og hva kan man vel ikke utrette med all makt over skolens rektor? Det lukter fritimer og godterier i matpakka lang vei. Problemet er at Bjarnes lyst på barnehjerner ikke akkurat blir mindre når han kommer tilbake til skolen…Om forfatter og illustratør:

Sigbjørn Mostue (f. 1969) bor på Jessheim, og er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som redaktør, men skriver nå på fulltid. Som forfatter har Mostue bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005), som vant Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker fikk god mottakelse.
Besøk Sigbjørn Mostues hjemmeside her.

Ketil Bleidin (f. 1980) er fra Andøya og Jessheim, og bor nå i Oslo. Han har studert animasjon ved Høgskulen i Volda og har jobbet med grafikk, illustrasjon og animasjon, hovedsakelig for TV og reklame. 

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø: turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

   

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.