Gå videre til innhold
Skrik for de minste

Pressemelding -

Skrik for de minste

Interessen for Edvard Munch er enorm. Salget av Skrik har fått enorm internasjonal oppmerksomhet. Munch-utstillinger verden over opplever rekordstor pågang. I Norge diskuteres det heftig hvor Munch-samlingen skal plasseres. Samtidig byr Bjørn Rørvik på en litt annerledes inngang til Munchs univers i barneboken "Den lille penselen".
Dette er en morsom, liten bok om Edvard Munch og et av hans mest berømte bilder. Historien gir en helt ny versjon av hvordan Skrik ble til. -I disse dager er det nok mange barn som er nysgjerrige på Edvard Munch og Skrik. At et av verdens dyreste bilder nå selges har vært fremtredende i media. Men du visste kanskje ikke at Edvard Munch malte Gjesp også? Og hva var det EGENTLIG som gjorde at han fant på å male Skrik? Selv om historien i boka ikke er helt sann, er den en fin inngang til Munchs bilder for de minste, sier Bjørn Rørvik

 
I Den lille penselen møter vi en liten malerkost som blir ertet av de andre og kastet ut av malerskapet. En natt kommer det en tyv. Tyven stjeler et maleri. Men maleren blir vekket av den lille penselen og en gammel feiekost, og får en idé til et nytt maleri.

Bjørn F. Rørvik (f. 1964) er mest kjent for bøkene om Reven og Grisungen. Han har også skrevet fortellingen om Bukkene Bruse på Badeland. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn. "Den lille penselen" er laget på skriveverksted på Barnebokfestivalen i Grimstad i samarbeid med barn fra Holviga skole.

Boken er illustrert av Thore Hansen (f. 1942). Hansen har skrevet en rekke bøker både for barn og voksne. Han er også en kjent og populær illustratør. Arbeidet hans er blitt belønnet med en rekke priser, deriblant Kultur- og kirkedepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, som han har vunnet hele fem ganger.

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.