Gå videre til innhold
Slik kan barna lære å klovne

Pressemelding -

Slik kan barna lære å klovne

NY BOK: Elisabeth Helland Larsen og Eldbjørg Ribe (ill.): Klovn!

Elisabeth Helland Larsen har jobbet som profesjonell klovn i over tyve år med utdanning fra Ecole Jacques Lecoq i Paris. Hun er for tiden kunstnerisk leder i Sykehusklovnene. Nå er hun aktuell med boka Klovn! hvor barn får tips om hvordan de kan lage sitt eget klovnesirkus og hvordan de kan sjonglere, balansere – og skape magi!

Elisabeth Helland Larsen har lang erfaring med å spre magi og gjøre hverdagen lettere for både barn og voksne. Hun er en av få kvinnelige klovner som både har jobbet på tradisjonelt sirkus med tigrer og som klovn på teaterscener. Hun har klovnet i mange land og ulike kulturer, på så forskjellige steder som på sykehus, i flyktningeleirer og på barnehjem.

– Som klovn har du ett hovedverktøy og det er deg selv. Ethvert menneske er et unikt instrument med uendelige muligheter. Vi er fylt opp av poesi, fantasi, lek, følelser, absurditeter, musikalitet, undring, tårer og latter. En klovn kan være tre eller nitti år, så lenge man har lyst til å leke, kan man klovne, sier Elisabeth Helland Larsen.

Intervju med Elisabeth Helland Larsen
Film med Elisabeth Helland Larsen som klovner

Elisabeth Helland Larsens hjemmeside

Mer om forfatteren:
Elisabeth Helland Larsen (f.1973) er født og oppvokst i Ålesund, nå bosatt på Kjelsås i Oslo. Hun ønsker å bruke sitt kunstneriske verktøy inn på arenaer hvor barn og unge ikke har så enkel tilgang til interaktive og kulturelle opplevelser. Ved siden av å klovne er hun tekstforfatter med forfatterutdanning fra Norsk Barnebokinstitutt.

Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, 404 91 136 / 21 61 75 84, turid.oline.hepso@cappelendamm.no

Beste hilsen,
Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.