Gå videre til innhold
Kristiane M. Hansson har skrevet boken hun selv savnet da det stormet som verst.
Kristiane M. Hansson har skrevet boken hun selv savnet da det stormet som verst.

Pressemelding -

Sorgen over moren ble en bok til alle sørgende

Ny bok: Kristiane M. Hansson: Å sørge - En bok om tap, sorg, kraft og håp

-Å erfare det jeg har gjort gjør at jeg tør og kan skrive sant, nært og ekte om temaer som kan være vanskelige å snakke om. Det hadde ikke vært mulig på samme måten uten denne dyrekjøpte erfaringen, sier Kristiane M. Hansson.

Møter med sørgende, hjelpere og fagpersoner, samt sin egen erfaring med sorg inspirerte Kristiane M. Hansson til å skrive boken hun selv gjerne skulle hatt da moren tok livet sitt.

Kristiane M. Hansson har snakket med noen av våre fremste fagfolk om sorg. De deler raust av sin fagkunnskap, men forteller også om sine egne opplevelser.

Med denne boken blir det lettere å hjelpe seg selv og andre som opplever sorg. Boken tilbyr råd for mestring og refleksjoner rundt allmenngyldige temaer som det å være bevisst sin egen livsfortelling, sårbarhetens kraft, håp, personlig utvikling og det gode liv.

Viktige fagpersoner i samtale
Samtalepartnere i boken er blant annet: psykiater Finn Skårderud – om sorg og skam, Eline Grelland Røkholt - om barn i sorg, psykolog Cecilie Benneche - om følelser, Trine Giving Kalstad - om bruk av kognitiv terapi for selvhjelp, professor Edvin Schei – om de profesjonelle hjelperne, Atle Dyregrov - om komplisert sorg og Monica Smith - om sorg etter selvmord.

Kristiane M. Hansson er doktorgradsstipendiat i medisin ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo, og forsker på pårørendesamarbeid ved alvorlig psykisk sykdom. Hun har skrevet mastergrad om sorgprestisje, og har tidligere arbeidet som prosjektkoordinator i Landsforeningen uventet barnedød og vært sorggruppeleder hos Fransiskushjelpen. Hun formidler kunnskap om psykisk helse som forsker, fag- og privatperson. Dette er hennes andre bok. Kontakt: kristiane.m.hansson@gmail.com

For bok eller annet kontakt forlaget: Kristine Kleppo i Cappelen Damm: Kristine.Kleppo@cappelendamm.no Tlf: 47374123

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.