Følg Cappelen Damm

Stjernejeger av Jon Larsen lanseres den 20. september

Pressemelding   •   sep 13, 2018 15:46 CEST

Denne høsten kommer boken Stjernejeger, av Jon Larsen. Dette er en spektakulær fortelling om en jazzmusiker, og jakten på de eldste partiklene i solsystemet.

Hver dag faller hundre tonn mikrometeoritter ned på jorden. Men hvor blir det av dem?

Til tross for utallige forsøk har ingen klart å finne dem. Helt til den norske jazzmusikeren og amatørgeologen Jon Larsen oppdaget et lite, skinnende sandkorn på sitt nyvaskede hagebord.

Larsen gjorde en oppdagelse som talte NASA midt imot. Som setter spørsmålstegn ved hvor vannet på jorden har kommet fra. Og til syvende og sist hvordan livet har oppstått.

Dette spørsmålet har forskere stilt i over hundre år. Inntil Jon Larsen fant brikkene som manglet i puslespillet. Og løste mysteriet.

I dag har Larsen alle verdensledende eksperter med seg, inklusiv stjerneforskerne i NASA. Oppdagelsen ble av Discover Magazine kåret til en av de viktigste i 2017.

Stjernejeger lanseres hos Cappelen Damm kl. 18.00 den 20. september.
Under slippfesten får du se Eirik Newth i samtale med forfatteren om stjernestøv, annerledestenkning, hvordan livet har oppstått, og hva har det med jazz å gjøre?

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.