Følg Cappelen Damm

Strikk en fugl – eller flere!

Pressemelding   •   okt 19, 2016 14:13 CEST

Arne og Carlos er aktuelle med boka Fugler - fargerike og fantasifulle. Foto: Ragnar Hartvig.

Arne og Carlos tar deg inn i det fargerike fugleriket. Inspirasjonen denne gangen har de hentet ute i naturen både hjemme og på sine mange reiser i utlandet.

Fra hagen på Tonsåsen i Valdres kommer den karakteristiske dompapen, kjøttmeisen, linerla, og andre flotte fugler, som alle har fått plass i den nye boka Fugler - fargerike og fantasifulle.

– Vi er begge veldig glad i fugler og gjør det vi kan for å ha dem rundt oss, forteller Arne og Carlos. De ser sine venner komme igjen år etter år, for å innta sine fuglehus i hagen.

Strikkefuglene deres startet som julepynt. De strikket noen for å sette dem i en julekrans på inngangsdøra, men derfra utviklet det seg, og tok helt av.

– Vi oppdaget fort hvor morsomt det var å strikke fuglene, og vi gikk fra å strikke ensfargede fugler til å strikke fugler inspirert av virkelige fugler. Men vi har ikke holdt oss helt til virkeligheten. Vi foretrekker å lage våre egne, abstrakte varianter og kaller dem gjerne designerfugler.

Deretter har fuglene fått luer og skjerf, tradisjonelle mønster, perler, paljetter og ekte fjær. Fargerike og sjeldne fugler fra paradis, gjort med Arne & Carlos’ karakteriske design, er også med.

Fuglene kan brukes som pynt året rundt, men mange av dem har en tendens til å trekke mot juletreet når den tiden nærmer seg. Boka har gode beskrivelser, enkle diagrammer og trinn for trinn-bilder. Det følger også med en fugleflora i farger, samt alt man trenger å vite om strikkefuglens anatomi.

Boka er allerede solgt til USA, Tyskland, Nederland, Frankrike og Danmark.
Foto: Ragnar Hartvig.

Hør intervju med Arne og Carlos i podcasten Bokprat.

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison arbeider i en gammel nedlagt jernbanestasjon i Valdres. De presenterte sin første kleskolleksjon med strikkeplagg i 2002. De har de senere årene utgitt bøkene Julekuler (2010), Strikkedukker (2011), Påske hele året (2012), Håndarbeid fra hagen, Strikk fra Setesdal (2013) og Boka du lager selv (2015). Alle bøkene er solgt til utlandet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.