Gå videre til innhold
Suksessbok på vei. En mann ved navn Ove

Pressemelding -

Suksessbok på vei. En mann ved navn Ove

En mann ved navn Ove
av Fredrik Backman

Ove er svensk, kjører Saab, er 59 år og borettslagets skrekk. Hver morgen går Ove på en inspeksjonsrunde for å se at alt er på stell. Dette til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har et uvennlig ord til de fleste. Ove ville vel beskrevet det slik: «Jeg er ikke bitter. Jeg går bare ikke rundt og flirer
hele tiden.»

Men bak det bistre uttrykket fins det en sorg, og sakte, men sikkert smelter likevel Oves kalde hjerte. Det skyldes ikke minst en nyinnflyttet nabo fra Iran og en rufsete katt som vår mann absolutt ikke har noe til overs for.

Ove er en slags blanding av Narvestad fra Borettslaget og Marve Fleksnes, og fortellingen om han er rørende og humoristisk.

Oversatt av Nina M. Due


Fredrik Backman er fast skribent i flere svenske aviser og magasiner og dette er hans debut. Romanen har allerede fått en voldsomt god mottakelse i Sverige hvor man snart går i gang med filminnspilling.

Fredrik Backman kommer til Oslo den 7. mai for å lansere boken. Om kvelden skal han møte publikum i Cappelen Damms lokaler.


Fra en begeistret svensk presse:
«Gjennom humorens prisme belyser En mann ved navn Ove temaer som aldring,  vennskap, sorg, livslyst og en mannsrolle i endring. (…) en annerledes og  gripende romandebut som godt kan være begynnelsen på et stort humoristisk  forfatterskap.» Svenska Dagbladet

«Backman er hele tiden underholdende… Jeg blir både glad og rørt.»  Kvällsposten

«Jeg er litt forelsket i Ove. (…) Jeg blir irritert, jeg blir glad, jeg  gråter en skvett. Boken inneholder alt. Og språket flyter fram som en foss.  Dette er en bok som passer for alle.» P4 Västergatan
  

Les mer på forfatterens blogg  http://fredrik.cafe.se/

En mann ved navn Ove kommer også som lydbok. Innlesere: Trond Brænne og Kim Haugen

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.