Gå videre til innhold
Svalbard-fiksjon solgt til Slovakia

Pressemelding -

Svalbard-fiksjon solgt til Slovakia

Norsk spionroman solgt til Slovakia
Kampen om Arktis og Svalbardtraktaten er bakteppe for dramaet som utspiller seg i Per Arne Totlands politiske spenningsroman Om hundre år er allting gjemt. Nå har forlaget Premedia i Slovakia kjøpt rettighetene til spionromanen som ble lansert for norske lesere i mars.

Tett opp til dagens virkelighet
Boken er i skremmende grad tett opp til dagens virkelighet, skrev Forsvarets Forum i sin anmeldelse. Om hundre år er allting gjemt tar for seg en reise gjennom det arktiske konfliktlandskapet gjennom hundre år. Det starter i 1920 med Svalbardtraktaten og ender i vår tid.

Bygger på fakta
-Nesten litt skremmende at det jeg skriver om i denne romanen er i ferd med å rulle seg ut. Historien er ren diktning, men boken bygger i stor grad på historiske fakta og gjør bruk av virkelige personer. Den er basert på omfattende studier av Svalbardtraktatens tilblivelse, øygruppens politiske historie gjennom de siste 90 årene og det internasjonale scenariet som i dag preger Europa og Arktis, forteller forfatter Per Arne Totland.

Budbærer om hva Norge nå står overfor
Aftenpostens Per Anders Madsen påpekte nylig i en kommentar at Totlands Svalbard-fiksjon har noe å si om virkeligheten. Les kommentaren i sin helhet her:http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Spillet-om-Svalbard-7995397.html

Les mer om boka på

https://www.facebook.com/pages/Om-hundre-%C3%A5r-er-allting-gjemt/697292753699183?fref=ts

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.