Gå videre til innhold
Svenske barns yndlingsbok er norsk

Pressemelding -

Svenske barns yndlingsbok er norsk

Bukkene Bruse på Badeland av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund er i dag, på Verdens bokdag, kåret til årets beste bildebok i Sverige.

Det er barna selv som har stemt frem vinneren. Bokjuryn er en nasjonal avstemning i Sverige der alle barn og ungdommer opp til 19 år inviteres til å stemme frem sine favorittbøker fra siste år. Derfor regnes også denne prisen som en av de fineste man kan motta i Sverige.

Det var på selveste Verdens bokdag 23. april at Bokjuryn offentliggjorde vinneren. Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund ble veldig glade da resultatet ble kjent.

 – Så  gøy! Det er særlig moro siden det er barna selv som har fått velge seg sin favorittbok. Takk til alle barn i Sverige som har stemt på Bukkene Bruse på badeland! sa Gry Moursund til Bokjuryn etter å ha vunnet.

– At  så mange barn har stemt på vår bok gjør meg glad, selvsagt! sa Bjørn F. Rørvik. – Alle forfattere vil bli lest, og når man har forsøkt å skrive en morsom bok blir man kjempeglad når barna ler og vil lese boka en gang til. Det er en gave. Hurra og takk!  avsluttet han.

Bokjuryn ble startet i Sverige 1997 og drives av Kultur i Väst och Barnens bibliotek. I år har 33.000 barn og unge stemt på drøyt 1000 bøker.

Bockarna Bruse på badhuset ble utgitt på Lilla Piratförlaget i Sverige våren 2012, til strålende kritikker. Boka har hittil solgt i over 8000 eksemplarer i vårt naboland, som er et veldig høyt tall for en oversatt bildebok. Her hjemme utkom boka i 2009, og passerte ved nyttår et opplag på 70.000 bøker. Bukkene Bruse på badeland var Norges mestselgende barnebok i fjor, ifølge statistikk fra Bokhandlerforeningen. Den populære bildeboka er en fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr.


Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.