Følg Cappelen Damm

Svenske barns yndlingsbok er norsk

Pressemelding   •   apr 23, 2013 14:37 CEST

Bukkene Bruse på Badeland av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund er i dag, på Verdens bokdag, kåret til årets beste bildebok i Sverige.

Det er barna selv som har stemt frem vinneren. Bokjuryn er en nasjonal avstemning i Sverige der alle barn og ungdommer opp til 19 år inviteres til å stemme frem sine favorittbøker fra siste år. Derfor regnes også denne prisen som en av de fineste man kan motta i Sverige.

Det var på selveste Verdens bokdag 23. april at Bokjuryn offentliggjorde vinneren. Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund ble veldig glade da resultatet ble kjent.

 – Så  gøy! Det er særlig moro siden det er barna selv som har fått velge seg sin favorittbok. Takk til alle barn i Sverige som har stemt på Bukkene Bruse på badeland! sa Gry Moursund til Bokjuryn etter å ha vunnet.

– At  så mange barn har stemt på vår bok gjør meg glad, selvsagt! sa Bjørn F. Rørvik. – Alle forfattere vil bli lest, og når man har forsøkt å skrive en morsom bok blir man kjempeglad når barna ler og vil lese boka en gang til. Det er en gave. Hurra og takk!  avsluttet han.

Bokjuryn ble startet i Sverige 1997 og drives av Kultur i Väst och Barnens bibliotek. I år har 33.000 barn og unge stemt på drøyt 1000 bøker.

Bockarna Bruse på badhuset ble utgitt på Lilla Piratförlaget i Sverige våren 2012, til strålende kritikker. Boka har hittil solgt i over 8000 eksemplarer i vårt naboland, som er et veldig høyt tall for en oversatt bildebok. Her hjemme utkom boka i 2009, og passerte ved nyttår et opplag på 70.000 bøker. Bukkene Bruse på badeland var Norges mestselgende barnebok i fjor, ifølge statistikk fra Bokhandlerforeningen. Den populære bildeboka er en fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr.


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.