Gå videre til innhold
Tana French med ny psykologisk kriminalroman fra Dublin

Pressemelding -

Tana French med ny psykologisk kriminalroman fra Dublin

Som hennes tre tidligere bøker er også Utrygg havn blitt en stor internasjonal suksess.

Med debutromanen Skogen plasserte Tana French seg i den internasjonale toppklassen av krimforfattere. Her hjemme har alle bøkene hennes fått mange og gode anmeldelser.

I årets roman er vi igjen ved drapsavsnittet i Dublin. To barn og deres far blir funnet døde i Broken Harbour, en spøkelsesaktig og halvferdig forstad til Dublin. Deres mor er hardt skadet og fraktes til intensivavdelingen. Ifølge drapsavdelingens stjernedetektiv, Scorcher Kennedy, bør saken være grei: Familiefaren var dypt nedbrutt pga økonomiske problemer, så han drepte barna sine og forsøkte å drepe sin kone før han tok sitt eget liv. Men flere detaljer er uforenlige med dette hendelsesforløpet, og sporene peker i forskjellige retninger. Samtidig vekker hendelsene i Broken Harbour til live gamle minner hos Scorcher, og han sitter etter hvert i en floke av personlige utfordringer og vanskelig politiarbeid.

Oversatt av
Henning Kolstad

Kr 369,00

Tana French har vokst opp i Irland, Italia, USA og Malawi, siden 1990 har hun bodd i Dublin. Hun er utdannet skuespiller fra Trinity College i Dublin. Hun arbeider med teater og film.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.