Gå videre til innhold
Thriller fra virkeligheten

Pressemelding -

Thriller fra virkeligheten

Dokumentarboka Kims lek byr på spennende påskekrim fra virkeligheten

Påsken 1979 forsvant en sørkoreansk student ved navn Koh Sang-moon i Oslo.
En gjenglemt bag på Sørkedalsbussen var det eneste sporet etter ham, og den ble snart utgangspunkt for en forsvinningsgåte som skulle vekke oppsikt både i Norge og i utlandet.
Da studenten ikke lenge etter dukket opp på nordkoreansk propaganda-tv, virket det klart:
Det som hadde startet som en anonym savnet-sak, hadde etter alt å dømme forgreninger til en langvarig og bitter konflikt, til den kalde krigen og delingen av Koreahalvøya etter andre verdenskrig.
Brått befant norske diplomater, Oslo-politiet og etterretningen seg i skuddlinjen for en intens propagandakrig som utspilte seg i ambassadestrøket på Oslos vestkant og delvis på den koreanske halvøy, et vidstrakt kontinent unna.

Journalist Sun Heidi Sæbø nøster i boka Kims lek. En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen opp historien til studenten som brakte det storpolitiske spillet mellom Nord- og Sør-Korea til det lille landet Norge.

"Resultatet er blitt en fengslende thriller fra virkeligheten spekket med forunderlige hendelser og rystende historier om Nord-Korea, dets diplomater og eneveldige ledere, og om det kommunistiske fyrtårnets dragning på unge venstreradikale.

Sæbø skildrer hvordan ambassaden i Oslo ble finansiert ved salg av smuglervarer. Spesielt viktig er beretningene om hvordan nordkoreanske agenter lokket og kidnappet japanere og sørkoreanere til landet for å skaffe kunnskap og kompetanse. Det er mot denne bakgrunnen forfatteren nøster opp Sang-moons historie, og underveis er det vanskelig å legge fra seg boka.  Kims lek er en storpolitisk pageturner av beste sort.", skriver anmelder Marius Wulfsberg i Dagbladet.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.