Følg Cappelen Damm

Tidenes mest suverene Upris-vinner får oppfølger

Pressemelding   •   okt 16, 2015 13:14 CEST

NY BOK: Sigbjørn Mostue: I morgen er alt mørkt: Marlens historie

Sigbjørn Mostues I morgen er alt mørkt er tidenes mest suverene Uprisvinner, i følge prisutdeler foreningen !les, som har omtalt boka som "ungdomsboka alle elsker". Nå kan de unge leserne kaste seg over oppfølgeren I morgen er alt mørkt: Marlens historie, som allerede lenge før utgivelse ble solgt til Danmark.

– Jeg har jobbet med ungdom og litteratur i 13 år og Uprisen siden i 2007, men aldri har jeg sett en lignende mottakelse av en norsk ungdomsbok som den årets vinnerbok har fått.[...] I morgen er alt mørkt er enestående i norsk ungdomsbok-sammenheng. Den er elsket av alle, skrev Bjarte Bakken, Prosjektansvarlig for Uprisen i Foreningen !les, i sin kommentar "Ungdomsboka alle elsker" etter at førsteboka vant. – Hvis ikke årets Upris-vinner blir en megasuksess, er det et bevis på at voksne formidlere ikke bryr seg om unge leseres smak, skriver Bakken videre.

I morgen er alt mørkt fikk også mye ros av anmeldere og bloggere. Den er kommet i fire opplag på til sammen 7300 eksemplarer (inkludert pocket), noe som er svært bra for en norsk ungdomsbok.

Om innholdet i I morgen er alt mørkt: Marlens historie:
Førsteboka I morgen er alt mørkt var Brages historie. I andreboka får vi historien fra Marlens synsvinkel, og flere brikker faller på plass. Marlen begynte i klassen til Brage den høsten pandemien som skyldtes parasitten MTG brøt ut. MTG gjør mennesker til drapsmaskiner, og pandemien har nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Marlen må stable alt hun har av mot og viljestyrke for å møte prøvelsene som venter.

Fra anmeldelsene av I morgen er alt mørkt:
"Den tar deg steder andre ungdomsbøker sjelden går, og den ble sittende i meg, lenge etter siste side."
Ingrid Kvamme Fredriksen, Barnebokkritikk.no

"Den er gruoppvekkende, tankevekkende og actionfylt. [...] Nettopp alminneligheten er også denne bokas skrekkinngytende styrke. Det at det kan skje oss, her i bortskjemte, lille Norge. Parallellene til Ebola-frykten er åpenbar. [...] boka er spennende, den har action og driv - og litt kjærlighet. Jeg kan ikke forstå annet enn at den vil fenge unge dystopikere."
Cathrine Krøger, Dagbladet

Fra ungdommenes egne anmeldelser i forb.m. Uprisen:
"Terningkast 6 fordi jeg syntes den var veldig gøy og Sigbjørn Mostue, jeg vil ha flere bøker som denne!"
Joakim på Lundenes skole

"Utrolig bra og spennende bok. Den beste norske ungdomsboken jeg har lest. Gleder meg til oppfølgeren!"
Preben på Velg skole

"Boka slutter med en klassisk «cliff-hanger» som gjør deg sjokkert og samtidig spent på neste bok. Hvordan vil det gå videre?"
Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

"Jeg synes denne boken er en av de to beste bøkene jeg har lest, derfor mener jeg at boken I morgen er alt mørkt bør bli årets ungdomsbok."
Maja på Lundenes skole

"Den er så bra at jeg har begynt å lese den en gang til!"
Iselin på Lundenes skole

Video hvor Sigbjørn Mostue forteller om I morgen er alt mørkt
Intervju med Sigbjørn Mostue om I morgen er alt mørkt

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.