Følg Cappelen Damm

Tidenes nest mest sette TED-foredrag utgis i norsk bok

Pressemelding   •   jan 16, 2017 11:42 CET

Amy Cuddy er en amerikansk sosialpsykolog, foredragsholder og forfatter. I 2012 holdt hun en verdenskjent TED-talk om hvordan hun brukte kroppspråk til å overvinne egne utfordringer. @Foto: Bob O’Connor

TED-foredraget om New York Times-bestselgeren «Kroppen styrer tanken» er det nest mest sette TED-foredraget noensinne. Nå kommer forsker Amy Cuddys bok endelig på norsk. Her kan du lese mer om hvordan du ved enkle grep kan bruke kroppsspråket ditt smart, for å oppnå det du ønsker.

Amy Cuddy er sosialpsykolog og professor ved Harvard Business School. Hun forsker på kroppsspråk, og hvordan kroppen kan påvirke hjernen og adferden. Hun er blitt kalt «Game Changer« av Time Magazine, «Rising Star» av Association for Psychological Science, en av «50 Women Who Are Changing the World» av Business Insider og en «Young Global Leader» av World Economic Forum.

Kroppsspråk og hvordan å bruke det
Et utvidet, åpent kroppsspråk er nært knyttet til dominans i hele dyreriket, deriblant hos mennesker, andre primater, hunder, katter, slanger, fisk og fugler, og hos mange andre større arter. Når vi føler at vi har makt, gjør vi oss større.
Amy Cuddy er opptatt av kroppsspråk og hvordan vi kan bruke det til å oppnå større tilstedeværelse i livet. Hun mener kroppen kan hjelpe oss til å blir den vi ønsker å være.

Der kroppen fører, vil sinn og følelser følge etter.
Som eksempel sier Cuddy: Jeg synger ikke fordi jeg lykkelig, men jeg er lykkelig fordi jeg synger. Tilsvarende om hvordan vi bruker fysiske uttrykk: Er vi redde og engstelige, kryper vi sammen, beskytter kroppen ved å holde armene rundt oss, og å gjøre oss så små som mulige. Den som vinner en idrettskonkurranse viser den motsatte holdningen: Han eller hun hever armene over hodet i en v-stilling, løfter haken, skyter brystet fram – og har en ekspansiv kroppsholdning.

Så hva skjer om vi bevisst bruker denne ekspansive kroppsholdningen når vi står overfor utfordringer? Vil det få oss til å føle oss mindre maktesløse? Ja, sier Cuddy og oppfordrer oss til å innta «vinner-posisjonen».

«Amy Cuddys TED-foredrag om powerposing ble et vendepunkt; enkle teknikker hjalp meg til å bli mer troverdig for meg selv og for andre.» Hanne Kristin Rohde, foredragsholder, forfatter, blogger og tidligere politileder

«Spennende forskning med umiddelbar effekt. Jeg bruker power posing daglig!» Anja Hammerseng-Edin, foredragsholder, gründer og tidligere landslagsspiller i håndball

«Opp med hendene, vis frem tennene og smil deg selvsikker. Kroppsspråket er ditt raskeste og mest effektive verktøy! Anbefales for alle som er opptatt av sammenhengen mellom kropp og sinn.» Live Landmark, lederutvikler og mentaltrener

«Amy Cuddy har klart kunststykket å kombinere fengende historier med det mest spennende innen nyere forskning. Power posing er noe grunnleggende vi alle bør kunne, og her får du en oppskrift som vil gjøre store, positive endringer i livet ditt

Christine Otterstad, mentaltrener med spalte i KK

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn. Utgivelsesprogrammet karakteriseres av bredde og mangfold med mer enn 1500 nye utgivelser årlig.

Les mer om Cappelen Damm | Nett-TV | Podcast | YouTube

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.