Følg Cappelen Damm

Tidligere stjernespiller Arild Stavrum får gutter til å lese med fotball som "gulerot"

Pressemelding   •   mai 22, 2020 11:56 CEST

Forfatter og idrettslærer Arild Stavrum er tidligere stjernespiller og fotballtrener. Han bruker bevisst fotball som tema i barnebøkene sine for å skape leselyst hos gutter. Foto: André Løyning

Hva hvis fotballegenden Zinedine Zidane dukker opp på skjermen din og ber om hjelp? 
Dette er tematikk forfatter og tidligere fotballspiller og -trener Arild Stavrum bruker for å appellere til barn, og særlig gutter, for å få dem til å lese. Hans nye bok, Zidanes dans, er fjerde bok om tolv år gamle Mikke Milnbergan. Mikke har tidligere vært heldig å få en bit av Maradonas magi. Nå opplever han at fotballegenden Zinedine Zidane ber om hjelp. Som takk får Mikke låne Zidanes vanvittig finte!

Om boken, "Zidanes dans"
Hva gjør du hvis du spiller Playstation med kompisene og selveste Zinedine Zidane dukker opp på skjermen? Og til og med ber om hjelp? Zidane er nemlig bortført, og dagen etter skal han lede Real Madrid mot Barcelona i El Clásico, en storkamp i spansk fotball. Noen må få ham hjem til Madrid. Og noen blir altså Mikke og vennene, Hansa Shearer og Kari. Men Zidane er fanget inne i Playstation-universet, og Mikke og gjengen blir sendt til Edinburgh i 1550, til Stamford Bridge i 1066 (veldig lenge før Chelseas hjemmebane ble bygget!) - og deretter til Belgia under første verdenskrig. Her spiller tyske og engelske soldater fotball mellom skyttergravene. Altså en ikke helt ufarlig «reise» ...Her er action, spenning og litt forelskelse - og et stigespill, som plutselig dukker opp. Men selvsagt - mye fotball!

Arild Stavrum
Zidanes dans
Bok nr. fire i serien om Mikke Milnbergan
Kr 279,-
Målgruppe: 9-12 år
Cappelen Damm

Arild Stavrum (f. 1972) er lærer i videregående og forfatter. Han har spilt fotball for bl.a. Molde, Brann, Aberdeen og Besiktas, og vært hovedtrener for Molde. I 2008 debuterte han som forfatter med romanen 31 år på gress. I 2013 kom hans første barnebok, Maradonas magi, første bok i serien om Mikke Milnbergan, en helt grei spiller på Clausenengens G12-lag. Det handler om fotball, men også om vennskap, forelskelse og noen skikkelig magiske og uforståelige hendelser. De andre titlene i serien er Maradonas mål (2014), Maradonas moral (2015) og nå foreligger altså bok nr. 4, Zidanes dans (2020).

Kontaktinfo Arild Stavrum: Mobil: 454 58 571 / arildstavrum@hotmail.com

Kontaktinfo i forlaget, Anne Østgaard: Mobil 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.