Følg Cappelen Damm

Til oss – fra ungdommen

Pressemelding   •   sep 30, 2014 14:26 CEST

NY BOK: Fra ungdommen av Paragon Features

Fra ungdommen lar dagens norske ungdomsgenerasjon selv få komme til orde gjennom ekte historier og fantastiske fotografier.

Kanskje har ingen noensinne hatt bedre forutsetninger for å leve et sunt og godt liv enn dagens norske ungdom. Samtidig tynges de av kroppsidealer, tidsjag og karakterpress i et samfunn hvor lykke måles i “likes”.

Fra ungdommen et unikt prosjekt hvor 25 norske ungdommer fra hele landet gir oss sin historie og portretteres med fantastiske bilder. Vi møter den gravide. Den kristne. Han som sitter i fengsel. Han som driver plateselskap. Reindriftssamen som sliter med å få endene til å møtes, begravelsesbyråagenten som spiller i band og begraver sin egen bestemor. Rosenborgproffen som opplever suksess. Hun som aldri tør å gå ut, men lever livet gjennom bloggen sin. Fiskeren som kjemper mot at alt skal bli tall og papirer. Den homofile som tar steget ut av skapet. Asylsøkeren som har fått endelig avslag.

Boka gir dagens ungdom en stemme, og tar samtidig pulsen på samfunnet vårt slik det er her og nå. Bak perfekte fasader leves ekte liv - morsomme, spennende og spontane, men også langsomme, vanskelige og uforutsigbare. Fra ungdommen er sannheten om et mangfold du ikke finner uten å lete.

Fra ungdommen er laget av reportasjebyrået Paragon Features som består av foto-
/videojournalistene Lars Andreas Ellinsgard Øverli (28), Martin Slottemo Lyngstad (24) og Aleksander
Andersen (25). I 18 måneder reiste de landet rundt i en gammel buss for å portrettere en hel, norsk ungdomsgenerasjon. Mer om dem og kontaktinfo på: www.paragonfeatures.no.

I boka finner du historiene til 25 ungdommer. Deler av noen av disse historiene er også blitt korte dokumentarfilmer, publisert av Aftenposten TV.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.