Følg Cappelen Damm

Tom Egeland blir med på skrekk-laget

Pressemelding   •   mar 25, 2019 09:19 CET

Tilbake til røttene: Tom Egeland (t.v) begynte sin forfatter-karriere med en grøsserroman. Nå skriver han grøss for de unge.

Ingunn Aamodt og Arne Svingen får med seg krim-mester Tom Egeland som medforfatter i grøsser-serien for unge Marg og Bein.

-Lar vi oss ikke alle fascinere av det skumle og grøssende - uansett alder? Jeg tror vi mennesker lett tiltrekkes av det mystiske og mørke, sier krimforfatter Tom Egeland.

I det skrekkserien «Marg og bein» går inn i sitt tolvte år er den fortsatt en favoritt blant de største og modigste barna.
- Tom er i det absolutte toppsjiktet av norske spenningsforfattere og han skriver utrolig godt og medrivende også for barn og ungdom. Tom er rett og slett den perfekte Marg & bein-forfatter, sier Arne Svingen.

Barnas prisvinner
Serien og forfatter Ingunn Aamodt vant nylig Barnas bokpris med boken «Dukkens rette eier». Denne gangen har forfattertrioen Aamodt, Svingen og Egeland skrevet åtte skremmende historier.

Tom Egeland vender med dette tilbake til sine røtter som forfattter. Hans første bok «Stien mot fortiden» (senere gjenutgitt som «Ragnarok») var nemlig en grøsser.

Leste Edgar Allan Poe-som tiåring
- Helt fra tiårsalderen elsket jeg å la meg skremme av grøssere. Jeg begynte faktisk med Edgar Allan Poe og andre klassikere, sier Egeland.

Når han nå trår inn i Marg og Bein-universet er det med stor respekt for det ryktet og engasjementet for serien som Ingunn Aamodt, Arne Svingen og Jon Ewo har bygd opp.

- Det føltes som en stor ære å bli invitert med inn i det legendariske Marg og bein-universet etter Jon Ewo. Arne og Ingunn er gode kolleger og venner, så det gjorde det lett å si ja, sier han.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.