Gå videre til innhold
Tom Kristensen med thrillerserie for ungdom

Pressemelding -

Tom Kristensen med thrillerserie for ungdom

NY BOK: Tom Kristensen: Mientologene

Mientologene
 er første bok i Tom Kristensens nye thrillerserie for ungdom – «World of Spycraft». Handlingen i boka kretser rundt en kvasi-religiøs sekt med uedle motiver.

I "World of Spycraft" følger vi Eric Elton (16) og hans venninne Live. Eric er sønn til eieren av butikkjeden World of Spycraft, hvor det selges alt av tenkelige og utenkelige dingser som brukes i spionvirksomhet. Dette skal i Mientologene vise seg å komme godt med da Live kommer over en kvasi-religiøs sekt som opptrer mistenkelig. Mientologene, som de kaller seg, gir ungdommer et tilbud om «renselse». Prosessen skal føre søkende og usikre ungdommer fram til sann, åndelig frihet. Men det skal vise seg at ledelsen i Mientologikirken har andre motiver enn ungdommenes ve og vel ...

Mientologene skal først og fremst være spennende lesning, men boken er også en kritikk av krefter som utnytter ungdommelig entusiasme, engasjement og usikkerhet, sier Tom Kristensen. Han har også tidligere engasjert seg på dette området, bl.a. ved å gå ut med kritikk av hvordan Bono i U2 bruker sitt image som samfunnsbevisst kjendis for egen vinnings skyld.

Tom Kristensen (f. 1955) er fra Tjøme i Vestfold. Han er utdannet siviløkonom og ingeniør, og har arbeidet innen bank, industri og finans. Kristensen debuterte med kriminalromanen En kule i 2001 og har siden skrevet flere kriminalromaner fra finansmiljø. Mange av bøkene er oversatt. I 2007 mottok han Rivertonprisen for boka Dødsriket. Mientologene er Tom Kristensens første bok for ungdom.

Blogginnlegg av Tom Kristensen om det å skrive for ungdom
Les utdrag fra boka

Ta kontakt for presseeksemplar eller annen info.

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø: turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136. 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.