Gå videre til innhold
Tonjes ville eventyr

Pressemelding -

Tonjes ville eventyr

Tonje Blomseth sluttet på videregående og fulgte drømmen om å bli eventyrer på heltid. I boka Drømmen om nord forteller hun om den 6 måneder lange ekspedisjonen hun gjorde på ski gjennom Nordkalotten forrige vinter, helt alene midt i den mørkeste vintertida.

– Jeg både fryser lett og er mørkredd, men ville utfordre meg selv. Så jeg valgte den årstiden som var aller tøffest, kaldest og mørkest, og oppsøkte utryggheten og ensomheten. Jeg ville leve i og med naturen, sette meg selv på prøve, og kjenne på mestringsfølelsen etterpå, forteller Tonje.

Denne høsten er Tonje (21) også aktuell i NRK-serien Eventyrjenter, som handler om den samme turen i nord, gjennom Finland, Norge og Sverige. Det er en fortelling om mot, besluttsomhet, jernvilje og fine opplevelser i selskap med trekkhunden Nanni.

Som 17-åring var Tonje den yngste som gikk Norge på langs. Hun hadde akkurat flyktet fra skolen:
– På denne turen tok jeg det endelige oppgjøret med flink pike-syndromet. At alt skulle være perfekt. Helt fra barneskolen skulle jeg være best og flinkest og ha de beste karakterene. Til slutt gikk jeg på en smell. Da jeg kom tilbake fra denne turen, forsto jeg at pausen kom til å bli varig, jeg visste at det var riktig. Jeg ville oppsøke flere eventyr i villmarka, og leve av det, sier Tonje.

Når Tonje ikke er på tur, reiser hun mye rundt i landet og holder foredrag. Denne høsten har hun også reist med kampanjen "Vi gir deg naturen", i regi av Statskog, der 5 heldige vinnere har fått reist på opplevelsestur i Norge, med Tonje som guide.

Tonje er utnevnt til ambassadør for Friluftslivets år 2015.
Hun besøker Oslo 1. og 2. oktober.  

Tonje Helene Blomseth (f. 1994) er ekte trønder, men er bosatt i Karasjok, med sin samboer og deres tre hunder, blant beitende rein, langstrakte vidder og nordlys.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.