Følg Cappelen Damm

Tor Bomann-Larsens storverk "Haakon & Maud" skal bli TV-serie

Pressemelding   •   feb 08, 2019 09:00 CET

Nordisk film ønsker å lage tv-drama av Tor Bomann-Larsens kritikerroste bokserie Haakon & Maud

Cappelen Damm Agency kan melde at produksjonsselskapet Nordisk film har tatt opsjon på 
Tor Bomann-Larsens bestselgende bøker om Kong Haakon og Dronning Maud. Det planlagte tv-dramaet skal produseres av Aage Aaberge, som tidligere har stått bak storfilmer som Kon-Tiki og Den 12. mann
Manus er ved Christopher Grøndahl, blant annet kjent for Villmark og Nokas.

Nordens svar på The Crown
Netflix-serienThe Crown har gått sin seiersgang over hele verden og grepet publikum i alle aldre,
men dronning Elisabeth II er ikke den eneste monarken som har blitt kastet inn i en rolle hun ikke var tiltenkt fra fødselen av. I Norden sitter vi på en gripende og unik historie om en dansk prins som ble Norges konge - og verdens eneste folkevalgte monark.
- Bomann-Larsens bøker om Kong Haakon VII og Dronning Maud gir et rikt innblikk i to fantastiske livsskjebner
og vi gleder oss til å ta stafettpinnen videre
, sier produsent Aage Aaberge.

Opplag på 150 000 eksemplarer
Cappelen Damm har så langt trykket nærmere 150 000 bind av Tor Bomann-Larsens kritikerroste bokserie Haakon & Maud. Det startet som en biografi om et kongepar, men er etterhvert blitt en av de mest betydelige fortellinger om Norges historie og det største biografiske verk som er utgitt på norsk noen gang. Siste bind i verket, bind nummer 8, er ventet i salg høsten 2019.

De kongelige arkiv åpnet dørene
Tor Bomann-Larsens verk om Kong Haakon og Dronning Maud er historien om en forskerinnsats helt utenom det vanlige. De kongelige arkiv i hele Europa har åpnet sine dører for Bomann-Larsen som har fått tilgang til alt fra dagbøker til private brev og billedsamlinger.
Han har også benyttet et omfattende materiale fra Moskvas statsarkiver, der brevene mellom tsarens familie og de europeiske kongelige ligger bevart.
Gjennom 20 år har han arbeidet med dokumentasjon fra syv ulike land, men fremfor alt fra Det kongelige slott i Oslo.

Nytt perspektiv på norsk og europeisk historie
Bomann-Larsen gir ikke bare sine lesere innblikk i den underlige fortellingen om en ung prins av Danmark og en prinsesse av England som skulle bli de fremste nasjonalsymboler i et land ingen av dem hadde et spesielt nært forhold til. Med sine forbløffende koblinger mellom dynastisk kongemakt, kulturelle begivenheter og politisk spill,
leverer forfatteren intet mindre enn et nytt perspektiv på norsk og europeisk historie.

«Bomann-Larsen styrke som biograf og prosaist er hans storslåtte evne til dramatisering i den anglosaksiske tradisjon» Bjørgulv Braanen, Klassekampen

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.