Gå videre til innhold
Dikt-sensasjonen Trygve Skaug (Foto: Kim Rognmo)
Dikt-sensasjonen Trygve Skaug (Foto: Kim Rognmo)

Pressemelding -

Trygve Skaugs nye diktsamling utsolgt på rekordtid

Trygve Skaug er i ferd med å etablere seg som hele Norges favorittpoet. På kun 3 dager solgte forlaget ut hele første opplag av diktsamlingen Ikke slipp. Musikeren, forfatteren og Instapoeten er nå en av de mestselgende lyrikerne i Norge. 

– Vi har aldri opplevd maken, sier Tine Kjær, direktør for skjønnlitteratur og barne- og ungdomsbøker i Cappelen Damm, og fortsetter: – Da Trygve Skaug kom til forlaget i 2019 var han en relativt ukjent forfatter. Så kom diktsamlingen Følg med nå som umiddelbart ble en stor suksess.

Foreløpig er Følg med nå trykket i 12 000 eksemplarer. Den er også nominert til Uprisen 2020.

– De 5000 første eksemplarene av årets bok Ikke slipp har så vidt forlatt trykkeriet før vi må snu oss rundt og trykke flere. Har noe slikt skjedd med lyrikk noen gang? 

– Det er ingen tvil om at Trygves direkte, nære og varme dikt rører noe i leserne. For lyrikksjangeren er det ekstra gledelig at vi får en folkelig poet som «debuterte» på Instagram som når så bredt ut blant bokkjøperne. Vi håper og tror at dette er starten på en ny vår for poesien. Denne sjangeren kler så godt å bli formidlet på både muntlig, tonesatt, på sosiale medier og i bokform, sier Kjær.

Ikke slipp er en samling dikt om kjærlighet, trøst og lengsel, og igjen skriver Skaug på en måte som treffer bredt. Den folkekjære poeten har over 100 000 følgere på Instagram.

I tillegg til ny bok er han straks klar med ny plate, og i mars legger han ut på en omfattende norgesturné som ender opp med konsert i Operaen i Oslo 29 mars.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.