Gå videre til innhold
Uhyggelig aktuell roman fra Sigbjørn Mostue

Pressemelding -

Uhyggelig aktuell roman fra Sigbjørn Mostue

NY BOK: Sigbjørn Mostue: I morgen er alt mørkt

I Sigbjørn Mostues nye roman trues verdenssamfunnet av noe som antas å være et virus eller en parasitt ute av kontroll. Skremmende paralleller til hendelser i den virkelige verden gjør dette til tankevekkende lesning.

I morgen er alt mørkt er en voldsom, actionspekket, men også følsom fortelling.

– Utfordringen med å skrive I morgen er alt mørkt lå først og fremst i at rammen er så dyster og brutal. Jeg har rett og slett skildret begivenhetene slik jeg tror de faktisk ville ha utspilt seg i en såpass ekstrem situasjon, samtidig som jeg har gjort mitt beste for å passe på å overlate det verste til lesernes egen fantasi, sier Sigbjørn Mostue selv om boka.

Deler av inspirasjonen til fortellingen fikk Sigbjørn Mostue da han leste en forskningsartikkel om en parasitt, Toxoplasma gondii, som forskerne mener å ha avslørt at kan manipulere psyken vår. Ved å forskanse seg i hjernen, kan den endre vår personlighet. Forskningsresultatet har videre vært omtalt flere steder, bl.a. i Morgenbladet tidligere i høst.

Om handlingen i boka:
Brage er en vanlig tenåring, med hjertet håpløst fortapt til den uoppnåelige Frida. Han og vennene lever sine trygge liv i oljelandet Norge, skjermet mot verdens råskap.

Tror de.

En dag meldes det fra Japan om rasende horder av mennesker, såkalt forrykte. De går amok og angriper alt og alle med rå vold i tilsynelatende blindt raseri. Da det samme etter kort tid skjer i Kina med millioner drepte som resultat, begynner verden å våkne. Er det et ukjent virus som truer? Når smitten og galskapen brer seg mot Europa, og samfunnet går i oppløsning, skal ikke bare Brages liv falle sammen; hele menneskeheten står samtidig i fare.

Her kan du se og høre Mostue snakke om boka:

Om forfatteren:
Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie, har tidligere jobbet som redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn. Som forfatter har Mostue bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005), som vant Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker fikk god mottakelse.
Kontakt Sigbjørn Mostue: sigbjorn.mostue@gmail.com, 977 84 977
Sigbjørn Mostues hjemmeside: www.sigbjornmostue.no

 


 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.