Gå videre til innhold
USA's nye litterære stjerne Ben Lerner er i Oslo

Pressemelding -

USA's nye litterære stjerne Ben Lerner er i Oslo

Ben Lerner: På vei fra Atocha stasjon. Oversatt av Thomas Lundbo

På vei fra Atocha stasjon er den kritikerroste, unge poeten Ben Lerners debutbok.
Denne uken er Ben Lerner i Oslo og Cappelen Damm utgir den norske utgaven.
Da romanen kom ut på det lille forlaget Coffe House Press i 2011, var det nok ingen som hadde trodd at den skulle bli Jonathan Franzens favorittbok og hyllet av James Wood i The New Yorker.
Tre år etter kom hans neste roman, 10:04, som beviste at debuten ikke hadde vært et enkelt lykketreff fra en smart poet. Begge bøkene har det felles til de kan fungere som døråpnere til en spesiell type litteratur; en litteratur som ikke nødvendigvis setter sliten dramaturgi i sentrum, men isteden undring, filosofi, metafiksjon – kort sagt en annen måte å tenke litteratur på.

Litt om boken:
Adam Gordon er en ung amerikansk poet som har fått stipend for å reise til Madrid for å skrive om litteraturens rolle i den spanske borgerkrigen. I stedet få drive den «forskningen» han er ment å gjøre, blir hans opphold en fundering over muligheten for noe genuint i kunsten: er hans forhold til de han møter i Spania like falske som diktene han forsøker å skape? Er poesi en kunstform eller bare en skjerm for leseren egne projeksjoner? Hva kan vi si er ekte når våre opplevelser er filtrert gjennom språk, teknologi, medisinering eller kunsten?

Ben Lerner er født i Topeka, Kansas i 1979. Han har fått flere utmerkelser for sin poesi og utgitt tre poesisamlinger. Debutboken ble hyllet av et samlet kritikerkorps, tildelt The Believer Book Award og kom på listen over årets beste bøker i The New Yorker, The Wall Street Journal, The Boston Globe, The Kansas City Star, The New Republic og The Guardian.

«Ustyrtelig morsomt og hylende intelligent, sprell levende og original i hver eneste setning og boblende full av følelsen av vårt sen-sen-moderne øyeblikk.»
Jonathan Franzen, The Guardian

«En av de sanneste (og morsomste) romaner jeg vet om av en forfatter i hans generasjon.»
Lorin Sein, The New York Review of Books

«En subtil, buktende og veldig morsom første bok. … Det er en av paradoksene i denne luringen av en bok at det som virker som en skeptisk postmoderne komedie også er en ærlig god gammeldags leting etter det virkelige.»
James Wood, The New Yorker

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.