Gå videre til innhold
Utgir rystende dagbok fra Guantánamo

Pressemelding -

Utgir rystende dagbok fra Guantánamo

Dagbok fra Guantánamo - et unikt stykke dokumentasjon

Dagbok fra Guantánamo er første og eneste dagboken skrevet av en nåværende fange i den beryktede Guantánamo-leiren som er blitt offentlig tilgjengelig. Denne uken er det verdenslansering av den rystende og bevegende historien som amerikanske  myndigheter i årevis har prøvd å dekke over. Norsk utgave kommer i bokhandelen mot slutten av uken.
I Norge er det Cappelen Damm som står som utgivere av boken som belyser grunnleggende brudd på menneskerettigheter og utstrakt bruk av mishandling og tortur.

Sterk skildring av et justismord
Dagboken er skrevet av Mohamedou Ould Slahi. Han har vært fengslet i leiren siden 2002 uten å ha blitt siktet for konkrete lovbrudd. Etter tre år i fangeleiren begynte han å føre dagbok hvor han forsøkte å nøste opp livet fra tiden før han forsvant inn i amerikansk fangenskap, fra alle avhørene og forflytningene som ledet fram til  leiren, og fra hverdagen som fange i Guantánamo.

Slahis dagbok er ikke bare en sterk skildring av et justismord, men en dypt  personlig selvbiografi – skremmende, mørk, humoristisk, og overraskende taktfull.

«Alle som leser Dagbok fra Guantánamo ­­– og alle amerikanere med et snev av samvittighet burde gjøre det – vil reagere med skam og vemmelse. Mohamedou Ould  Slahis krav om grunnleggende rettferdighet burde være en vekker for oss alle.  For det som står på spill her, er ikke kun én manns skjebne, men fremtiden til  vårt demokrati.»
Glenn Greenwald, forfatter av Overvåket: Edward Snowden, NSA  og overvåkningsstaten

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.