Følg Cappelen Damm

Vagant om droner og Jon Bing

Pressemelding   •   okt 27, 2015 10:55 CET

Vi lever i the dawn of the drone. Som så mange andre sivile gleder, fra teip til internett, skyldes dronens tilgjengelighet en intensiv utvikling i militærteknologien. Dronen har de siste årene gått fra å være en kuriositet til å skape et nytt paradigme for krigføring. Obamas hemmelige droneprogram i land som Pakistan og Jemen har plassert dronen sentralt i en rekke offentlige diskusjoner. Kritikerne frykter at terskelen senkes for staters villighet til å gå i krig, mens de begeistrede ser en saliggjørende løsning på hærførerens urgamle drøm: Angrep uten risiko.

Årets tredje utgave av Vagant har lagt filmer, bøker og artikler om droner under lupen, i en fyldig temaavdeling. Ellers inneholder nummeret et av de siste intervjuene med Jon Bing (1944–2014), Henning Hagerups portrett av Torunn Borge og debattinnlegg om vidt forskjellige emner: Robert Musil, myter om Russland og norsk musikkritikk. Og mye mer.


Vagant er Cappelen Damms tidsskrift for litteratur, kunst, film, ideer og samtidsdebatt. I november ble tidsskriftet tildelt Språkprisen 2014 av Norsk Språkråd, «for fremragende bruk av norsk språk i sakprosa». «Vinneren tar for gitt at leserne har like stor kjærlighet og interesse for verden, livet og språket som avsenderen selv,» skrev juryen.

Vagant 3/2015 er i salg nå. Ansvarlig redaktør Audun Lindholm kan kontaktes på 97662032 og audun.lindholm@cappelendamm.no.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar